GUS BY HEART – RATHER BE SINGING THAN THINKING (EP/Cassette)

De Zweedse singer-songwriter Gustav Svedung is het brein achter de formatie die zich ‘Gus By Heart’ noemt. Deze Gotenburgse muzikant was eerder al actief als lid van de indie formaties ‘Oh, Harry’ en ‘My Closest Friend’ maar hij wou het nu eens als soloartiest proberen.

Met dat doel voor ogen componeerde hij een aantal nieuwe songs die hij nu verzameld heeft op een eerste ep-tje dat “Rather Be Singing Than Thinking” heet en uit 4 songs bestaat. Eén van deze nummers is de titeltrack die u op bijgaande video kunt beluisteren en bekijken. De inspiratie voor de titel van dit nummer en deze ep haalde Gustav Svedung uit de songtekst van het liedje “Dreaming” van Loudon Wainwright III.

Deze ep kan worden gedownload van zijn internet website of besteld worden bij internetforums als ‘i-tunes’, ‘Spotify’ of ‘Bandcamp’ waar u de liedjes helemaal kunt voorbeluisteren. Maar u kunt ze ook in een ouderwetse cassettevorm bestellen bij de auteur zelf. Wij kregen zo’n cassette toegestuurd om over dit werk naar onze lezers toe te verhalen en we moesten dus eerst nog op onze zolderkamer op zoek gaan naar een aftandse cassettespeler om dit kleinood te kunnen beluisteren.

Wat we dan uiteindelijk te horen kregen beviel ons eigenlijk verrassend goed. Hoewel vier liedjes maar voor een korte periode van plezier kunnen zorgen waren we toch heel blij dat we naast de mooie titeltrack ook naar het wat trieste, sfeervolle “Hideous Sounds”, het etherische “The Last Place” en het sobere, akoestische “Young & Old” konden luisteren.

Want Gustav Svedung is een talentrijke, moderne troubadour die zijn poëtische songteksten op heel mooie, hedendaagse muziek weet te presenteren. Het is dan ook onze oprechte hoop dat hij binnen afzienbare tijd een eerste full-cd naar Rootstime zal mogen sturen. We zijn er nu al van overtuigd dat de daarbij horende recensie even lovend zal zijn als onze commentaar op deze ep.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Lovely Records

Distr.: Birds Will Sing For You Enterprises

video