SHOEBOX LETTERS – NOWADAYS

Ik heb ze thuis ook nog ergens op zolder staan in een schoenendoos, al de vurige liefdesbrieven die ik als jong verliefde tiener schreef aan mijn einde jaren ’70 aan de andere kant van België studerende geliefde. Al dat lyrische werk heeft er toe geleid dat zij ondertussen al 33 jaar mijn echtgenote is.

‘Shoebox Letters’ is een Amerikaanse formatie die dit beeld als groepsnaam heeft aangenomen en in hun muziek teruggrijpt naar catchy rootsrock- en alt.countrymelodieën. Met een gevoel van oprechte schaamte moet ik toegeven dat ik eerder nooit van deze in 2009 opgerichte band uit Portland, Oregon had gehoord, hoewel ze met het album “Nowadays” toch al aan hun zesde volwaardige studioplaat toegekomen zijn.

Deze cd is de opvolger van de nog begin dit jaar verschenen 5e plaat “You Or Someone Like You”. De liedjes van ‘Shoebox Letters’ worden meestal gecomponeerd door zanger-gitarist Dennis Winslow terwijl hij vocaal wordt bijgestaan door Stephanie Pranzetti, een voormalig groepslid die voor dit album is teruggekeerd na haar recente huwelijk. De andere bandleden zijn gitarist David Wall en de ritmesectie die gevormd wordt door bassist David Stricker en drummers Carlos Stricker en Miguel Lyons Cavazos.

“Nowadays” begint met de swingende countryrocksongs “Look At That Love” en “Heart Beat Backwards”, gevolgd door de countryballad “Ghost In Your Eyes”. Wat verderop kunnen we genieten van de lekker voortkabbelende titeltrack “Nowadays”, die u op bijgaande video kunt beluisteren en bekijken.

Daarna horen we Lori Stalker als gastzangeres een bijdrage afleveren in het samen met Dennis Winslow gezongen duet “Love Don’t Let Go Like That” en als leadzangeres in “Lost Without You”. Een andere track die onze goedkeuring zonder meer wegdraagt is het door Stephanie Pranzetti vocaal zeer sterk gebrachte “Let Me Into Your Heart”.

Als we het ritme van deze zeer productieve band moeten volgen, dan zal het sowieso niet lang meer duren vooraleer hun zevende plaat in onze postbus zal belanden. Wij zullen u daarover ten gepaste tijde zeker op de hoogte houden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video