THEO SIEBEN – INVITE TO DANCE

Nadat we vorig jaar konden genieten van het twaalf songs tellende album “Until Grass” komt de Amsterdamse singer-songwriter Theo Sieben aan het einde van 2012 terug in de schijnwerpers te staan met een opvolger voor deze mooie plaat.

De splinternieuwe cd kreeg als titel “Invite To Dance” en laat deze zingende gitarist opnieuw schitteren als componist en vertolker van elf nieuwe nummers die grotendeels in zijn eigen huiskamer werden opgenomen. Voor alle liedjes kon hij rekenen op de mentale en instrumentale ondersteuning van zijn in dezelfde huiskamer verblijvende echtgenote, de violiste Judith Kolen.

De plaat opent met het nummer “Old Into New” (zie video) waarop Judith Kolen en Theo Sieben ook samen zingen, iets wat ze trouwens ook op bijna alle andere songs doen. Toch blijven deze liedjes stuk voor stuk intimistisch, sober en ingetogen mooi.

Zo genieten wij met volle teugen van “Dig A Hole”, “M&M” waarop Joost Belinfante op trombone meespeelt, het harmonieus samen gezongen nummer “Come In And Under”, “Alaska Porcelain” en het liedje “Love, I Treat You Bad” dat hopelijk niet over het huiselijke leven van dit echtpaar gaat.

U kunt Theo Sieben gratis live gaan beluisteren, twee dagen na de op 23 november geplande release van deze nieuwe plaat “Invite to Dance”. Hij presenteert zijn album dan tijdens een akoestisch concert in Koffiehuis KHL in Amsterdam. Judith Kolen op viool en banjo en Joost Belinfante op trombone zullen ook van de partij zijn om deze artiest instrumentaal te ondersteunen.

(valsam)

Zondag 25 november 2012 – 16.00 u: Koffiehuis KHL, Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam

 

Artiest info
Website  
 

Label: Kletter Recordings

video