THE BITTER ROOTS – CHIAROSCURO

Rockmuziek uit Seattle, USA. Hoeveel van dat genre hebben we in het verleden al niet aangeboden gekregen via bands als ‘Nirvana’ of ‘Foo Fighters’. Deze stad blijkt de ideale voedingsbodem te zijn voor muzikanten die de rockmuziek in hun aderen voelen stromen en er iets creatief mee willen doen.

‘The Bitter Roots’ is ook zo’n formatie en bestaat maar uit twee permanente bandleden, een beetje zoals ‘The White Stripes’ en onze eigenste ‘The Black Box Revelation’. Bij deze groep zorgt Jeff Stetson voor zang, gitaar en bas en neemt Ben Koostra drums, bas en keyboards voor zijn rekening. Samen tekenen ze voor het componeerwerk van alle elf nummers die ze nu hebben samengebracht op het derde album van de band, getiteld “Chiaroscuro”.

Nog niet zo lang geleden waren ze nog met z’n drieën maar Don Allen is voor dit nieuwe album niet meer van de partij. De soulvolle rocksound van ‘The Bitter Roots’ drijft op scheurende gitaren die op het bonkende ritme van bas en drums voor een swingende rocksound zorgen. Vocaal wordt het plaatje gecompleteerd door de zangpartijen van Jeff Stetson.

De twee heren hebben hun gevoel voor melodie behouden bij het brengen van deze elf nummers en hoewel de sound af en toe naar hard rock lijkt te neigen – bijvoorbeeld in de eerste single “For King And Country”, “More Pretty”, “Prophets And Saviors” of de nieuwe single “Family Ties” (zie video) - kunnen ze blijkbaar ook in wat rustigere rockballads als “Soldier On”, “Huegette Butte America” en vooral “Bottles”, “From The Beginning” en “Guilded Cage” hun mannetje staan.

De vreemde eend in de bijt op dit album wordt bezorgd door het instrumentale, amper 50 seconden durende jazznummer “Limen”. We willen hier zeker niet stellen dat we tot de grootste fans van de muziek van ‘The Bitter Roots’ behoren, maar wat wel kan worden verteld is dat ze in hun genre behoorlijk knap en professioneel werk hebben afgeleverd.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Water Works Hill Recording Co.

video