HEY ICE MACHINE – HEY ICE MACHINE

De hierna volgende bespreking had ook over de cd “Shelterbelt” van de gelijknamige groep kunnen gaan. Maar toen die plaat op de markt werd gebracht kregen de bandleden van deze rockgroep uit Boston het aan de stok met een andere groep uit het Midwesten van Amerika die onder dezelfde naam bestond en er mee dreigde om een gerechtszaak tegen hen te beginnen.

De meest voor de hand liggende oplossing was dan ook om zowel de naam van de groep als de titel van hun debuutalbum te wijzigen naar iets geheel nieuws. Dat werd uiteindelijk “Hey Ice Machine”, een formatie met vier bandleden, zijnde zanger-gitarist Tom Novotny, bassist Winston Braman, gitarist Brett Saiia en drummer Jonathan Ulman.

Deze vier muzikanten hadden allemaal al een verleden in de muziekbusiness bij andere groepen uit Boston en omstreken. Hun eerste plaat bestaat uit tien eigen composities met catchy melodieën en poppy zangwerk. Zoals openingstrack “I’ve Been Told”, gevolgd door de rockballad “Trees”. Eén van de mooiste songs op “Hey Ice Machine” is naar onze smaak het swingende “The Look On Your Face” dat doet denken aan iets van Buddy Holly.

Deze rockende sound wordt nadien verder gezet in het nummer “Oh Please Don’t” en in het op iets van de jonge ‘Rolling Stones’ lijkende “Outlier”. De enige echte trage ballad op deze plaat is “Long Life To Live” waarin we flarden van ‘My Morning Jacket’ menen te herkennen.

Met het melodieuze “All Messed Up” wordt deze debuutplaat waardig afgesloten en kunnen we concluderen dat onze nieuwsgierigheid naar verder toekomstig werk van ‘Hey Ice Machine” alleen maar is toegenomen na de beluistering van deze aangenaam beluisterbare plaat.

(valsam)

Artiest info
Website