RONNIE FAUSS – I AM THE MAN YOU KNOW I’M NOT

De wereld hoorde voor het eerst van alt.countryzanger en songschrijver Ronnie Fauss toen hij in 2009 en 2010 een aantal ep-tjes op de platenmarkt lanceerde om zo zijn kersverse composities aan de liefhebbers van folk- en Americana-songs voor te stellen.

Anno 2012 is het moment aangebroken voor deze 39-jarige muzikant uit Dallas, Texas om zijn eerste volwaardige soloplaat “I Am The Man You Know I’m Not” uit te brengen met verhalen over een man die op zoek is naar de liefde en daarbij zijn gelukkige momenten en zijn tegenslagen in songteksten heeft verwerkt. Daarbij klinkt steeds weer de aanstekelijk gecreëerde muziek die wordt geproduceerd met akoestische en elektrische gitaren, pedal steel, violen en keyboards.

Muzikanten uit hetzelfde genre die een invloed op Ronnie Fauss hebben gehad zijn Townes Van Zandt, Steve Earle en John Prine, voorbeelden in wier voetsporen hij maar al te graag wilde treden met zijn muziek en zijn liedjes. Het op bijgaande video te beluisteren liedje “The Last” kan als kenmerkend voor die sinds vele decennia beproefde stijl doorgaan.

Het tempo van de elf songs op “I Am The Man You Know I’m Not” wisselt daarbij af tussen enerzijds trage en wat droevige ballads over gebroken hartproblemen in “I Can’t Remember (What You Can’t Forget)”, het prachtige duet met Lilly Hiatt (dochter van John Hiatt) in “Sin City”, een legendarische song van Gram Parsons, “Answers You Already Know” over verlangen en het levenslied “This Year” of in de afsluitende, wat sombere en deels autobiografische song “With Love”. Anderzijds zijn er ook meer uptempo gebrachte liedjes zoals “I “Don’t See You”, “Pistols In The Air”, het hoopvolle “The Last” of “The Night Before The War” waarin wij de verhalende songstijl van iemand als Neil Young menen te herkennen.

Dit afgelopen zomer in Nashville, Tennessee opgenomen album laat ons kennismaken met een getalenteerde singer-songwriter die volgens onze bescheiden mening zeker een plaatsje zal weten te veroveren in de hedendaagse Americana muziekscène. Toekomstig werk van deze Ronnie Fauss zal door Rootstime dan ook nauwkeurig in de gaten worden gehouden en zo spoedig mogelijk na het verschijnen voor u gerecenseerd worden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Normaltown Records

video