HAT CHECK GIRL – ROAD TO RED POINT

Annie Gallup en Peter Gallway vormen het duo ‘Hat Check Girl’ en ze werken ook altijd samen aan de soloplaten van Annie Gallup. Het enige verschil met dat werk is dat de nummers van ‘Hat Chat Girl’ ook het resultaat van hun gemeenschappelijk songschrijverswerk vormt en dat Peter Gallway ook de lead vocals voor enkele songs voor zijn rekening neemt.

Hun stemmen vloeien op harmonieuze wijze in elkaar over en persoonlijk ben ik een grote fan van de liedjes die Peter zingt. Het duo is een beetje als ‘Chris & Carla’, de vocalisten en drijvende krachten achter de formatie ‘The Walkabouts’ uit Seattle.

Ze vullen elkaar zo goed aan en behouden daarbij de rustige sfeer van de plaat, deels omdat ze qua songstijl eigenlijk nauwelijks van elkaar afwijken. Dat blijkt ook nu weer op hun derde ‘Hat Check Girl’-album dat onder de titel “Road To Red Point” op de markt is verschenen.

Annie Gallup begint de reeks van tien nieuwe songs op deze plaat met het door haar gezongen nummer “The Other Road”, waarna Peter Gallway het vocale leiderschap opneemt voor de songs “Just Think Back” (zie video) en het 7 minuten durende epos “Up In The Country”. Dan verhaalt Annie weer over “Scarlett” en net als bij enkele nummers op haar nieuwe soloplaat “Little Five Points” presenteert ze het nummer “Texas Burning” als een gedicht dat ze in parlandostijl inspreekt.

Echt vrolijk kunt u niet worden van deze sobere en soms sombere verhalen die het duo wil vertellen in hun nummers. “Under Those Trees” en titeltrack “Road To Red Point” zijn intimistische mijmeringen die onder schaarse muzikale begeleiding worden gepresenteerd. Het meest uptempo liedje op deze cd is het door Annie Gallup gezongen “Cape Rouge”, maar echt dansen op deze muziek kunt u toch maar best vergeten.

Het mooiste nummer werd echter voor het einde bewaard. “Far Distance Shore” laat beiden in een perfect harmonieuze samenzang horen en wij vinden dat ze zo op hun best klinken. Dit album is zoals de twee voorgaande cd’s van ‘Hat Check Girl’ topkwaliteit en uitermate geschikt voor beluistering bij schemerlicht op een rustige winteravond.

(valsam)
“Like their two previously released albums, ‘Road To Red Point’ is once again top quality work from ‘Hat Check Girl’. Their intimate and dark songs on this record fit perfectly as relaxing background music during a quiet and shimmering winter evening.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Waterbug

Info: Hemifran

video