ANNIE GALLUP – LITTLE FIVE POINTS

Mettertijd zijn Annie Gallup en Peter Gallway gevestigde waarden geworden bij de redactie van uw favoriete Rootstime-magazine. Telkens als er een nieuwe plaat van Annie Gallup of van het door haar met Peter Gallway gevormde duo ‘Hat Check Girl’ in onze postbus belandt, dan kunnen onze lezers op een lovende recensie over hun werk rekenen. Zo kunt u in ons rijke archief gaan terugblikken op het album “Weather” van Annie Gallup en de cd’s “Tenderness” uit 2010 en “Six Bucks Shy” uit 2011 van ‘Hat Check Girl’.

Maar beide muzikanten en songschrijvers hebben niet stil gezeten in het afgelopen jaar en leveren ook in 2012 opnieuw vers materiaal af in de vorm van de cd “Little Five Points” die op naam van Annie Gallup wordt uitgebracht en waarvoor zij dan ook alle liedjes heeft geschreven. Daarnaast is er ook de cd “Road To Red Point” die ‘Hat Check Girl’ als uitvoerende artiesten vermeldt en songs bevat die door beiden werden gecomponeerd en gezongen.

Het duo woont sinds enkele jaren in Santa Barbara, Californië en heeft zich doorheen de voorbije jaren gespecialiseerd in poëtische luisterliedjes die in een sobere muzikale omkadering worden gepresenteerd. “Little Five Points” bevat elf van dergelijke songs waarbij Annie Gallup de meeste instrumenten bespeelt en Peter Gallway zijn bijdrage aflevert op Fender Teelcaster-gitaar, basgitaar en keyboards.

Deze keer werd de toevoeging van strijkers achterwege gelaten, hetgeen de soberheid van de liedjes op deze plaat alleen maar deed toenemen. Anderzijds werd de sfeer van deze plaat en de bijhorende songteksten hierdoor nog meer beklijvend. Dit zijn in de eerste plaats boeiende verhalen om aandachtig naar te luisteren. Daarbij springen vooral de songs “The Story Of My Life”, “Adam’s Ribs”, “Careless Lover”, “1000 Miles Away”, “Vanity Fair “ en de over afscheid nemen handelende slotsong “All My Old Lovers” in het oog.

Deze negende soloplaat van Annie Gallup is alweer een staaltje van haar pure klasse als zangeres, als dichteres en als componiste van passievolle songs. Het moge duidelijk wezen dat zij voor ons niets verkeerd kan doen, zolang ze ons op deze wijze met elke nieuwe plaat blijft verbazen.

(valsam)
“What a classy woman is Annie Gallup on her 9th solo record ‘Little Five Points’. With her sidekick Peter Gallway always being around on every tune, these eleven superb and passionate songs are grabbing you immediately and won’t let go.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Waterbug

Info: Hemifran