LAYLA ZOE - SLEEP LITTLE GIRL

De Canadese Layla Zoe die albums uitbracht met titels als ‘Hoochie Coochie Woman’ en ‘Firegirl’ lijkt zichzelf daarmee enigszins te willen omschrijven, en mogelijks ook als een ‘Hippie Chick’, een van de songs op haar laatste album en tevens een van mijn favorieten. De pers noemt haar inmiddels ook ‘Canada’s Darling of the Blues’, een eretitel die zomaar niet uit de lucht komt gevallen, want door haar internationaal toeren in Canada en Europa verspreidt haar faam zich vliegensvlug. Haar platendebuut dateert van 2007 maar haar live debuut op het podium beleefde zij reeds als veertienjarige staande naast haar vader in diens band. Geboren in British Columbia steunde haar vader haar vanaf het begin toen zij als kind al begon te zingen. Jaren later prees ook de inmiddels overleden Jeff Healey haar zangkwaliteiten toen zij in een club in Toronto samen met hem het podium deelde.

Al is zij dan pas vooraan in de dertig de bluesdame weet wat zij wil en vertolkt haar zelfgeschreven songs met eenzelfde vuur als Janis Joplin. In dit alweer zesde album, geproducet samen met de Duitse gitarist Henrik Freischlader, combineert de songschrijfster wederom feeling en emotie met energieke blues. Tot slapen zal het album niet gauw aanzetten want de zangeres rockt en zingt de blues met een passie alsof het haar laatste ademtocht is. Op het onstuimige ‘Rock And Roll Guitar Man’ hoor je een gruizige gitaar. Zelfs de weeklagende slowblues ‘Black Oil’ over de langzame zich uitbreidende olieramp klinkt als een felle aanklacht. Alleen ‘Sleep Little Girl’ is een serene troostsong.

Op alle andere songs primeert het uitbundig temperament van de blueszangeres die als een Melissa Etheridge, Janiva Magness, Samantha Fish of Joss Stone haar liefde voor de soulvolle powerblues belijdt. Bluesrockend gitaarspel, geïnspireerd drumwerk en hier en daar orgel maken deel uit van de energieke groepssound die Layla’s hartenkreet ‘Let’s Get Crazy’ ondersteunen. Layla Zoe is als een jeugdige frisse Mojo Mama klaar om de wereld te veroveren. Binnenkort sluit zij af op Pjeireblues te Vilvoorde waar haar groeiende aanhang de blueslady met de ‘biggest buzz vocally’ Live in actie kan zien en ongetwijfeld met volle teugen zal genieten.

Marcie

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cable Car Records

video