GARRICK DAVIS & THE FABULOUS FUNKY BAND – EXPOSE YOUR SELF

Garrick Davis is een al wat oudere zwarte zanger, songschrijver, gitarist, producer en gitaarleraar uit San Francisco, Californië die zich muzikaal toelegt op het brengen van een mix van wereldmuziek en rootsmuziek. Met het album “Expose Your Self” verschijnt zijn derde plaat, die volgt op het in 2005 verschenen live album “The Show” en op zijn debuutplaat “Glass Half Full” uit 2001. Daarenboven zal binnenkort al een vierde akoestische cd van deze artiest op de markt komen onder de titel “The Good Road”.

We kunnen dus over een bezige bij spreken als we deze fan van sterren als Jimi Hendrix, Muddy Waters, Alvin Lee en James Brown onder de loep nemen. “Expose Your Self” is een dertien songs tellende plaat waarvoor Garrick Davis zelf op bas, gitaren en synthesizers speelde, zijn zoon Zachary Davis op piano en keyboards meewerkte, Artis Joyce op bas speelt, Julia Harrell de taak van percussioniste waarneemt en Grant ‘Slam’ Walthall voor het drumwerk zorgde. Samen noemt dit kwintet zich trouwens ‘The Fabulous Funky Band’.

Op dit album brengt Garrick Davis voornamelijk funky bluessongs met openingstrack “So Glad I’m Here”, het daarop volgende “Lookin’ For Something” en vooral het swingende “Sotchiatta”. Er wordt af en toe experimenteel gejamd op enkele korte tracks van dit ‘do-it-yourself’-album. Meer volwaardige songs als de soulballad “I Give You Trouble”, “Embrace Love & Change” en de titeltrack “Expose Your Self” tonen aan dat deze artiest over meer dan behoorlijke songschrijvercapaciteiten beschikt.

Maar onze algemene boordeling blijft toch eerder wat gereserveerd omdat er naar onze smaak toch wat teveel geëxperimenteerd wordt om van een goede conceptplaat te spreken. Het plezier van het maken van dit album spat af van enkele tracks, maar het primaire doel van muziek op cd uitbrengen blijft toch dat ook de luisteraar er wat leuks moet aan hebben en net daar blijven we volgens ons wat op onze honger zitten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Laughing Man Records

Info: Rob Ellen

video