SKY COUNTRY – SONGS FROM NOWHERE II

Na heel wat omzwervingen doorheen de Verenigde Staten en Europese landen als Italië en Roemenië is zanger, songschrijver en multi-instrumentalist Nico Georis uiteindelijk in de baai van San Francisco beland en heeft hij daar een nieuw muzikaal project opgezet onder de naam “Sky Country”.

Keyboards en piano zijn de belangrijkste instrumenten, maar op zijn recentste plaat “Song From Nowhere II” speelt Nico Georis ook op bas en gitaren. Daarnaast heeft hij enkele gastmuzikanten in de zich bij hem thuis bevindende opnamestudio uitgenodigd, waaronder pedal steelgitarist Charlie Wallace en zangeres Emily Poile’, die vooral voor harmony vocals zorgt.

In mei 2011 verscheen het eerste resultaat van zijn muzikaal project in de vorm van een 10 nummers tellende cd die toepasselijk “Songs From Nowhere I” werd getiteld. Nu komt daar dus een vervolg op met cd nummer 2 onder diezelfde titel. De basis van zijn songs ligt in de Californische surfrockmuziek van de jaren ’60, maar hij heeft daar elementen uit de blues en rootsrock aan toegevoegd.

“Songs From Nowhere II” bevat net als de eerste editie tien liedjes en begint met de rustige ballad “Forever Young”. De nummers op deze plaat zijn qua instrumentatie zeer minimalistisch gehouden en komen daardoor nooit helemaal weg van het ‘demo’-aureool. Je denkt bij beluistering van deze plaat meermaals terug aan de experimenterende muzikant die in zijn keldertje wat zit te jammen in de hoop om zo tot een aanvaardbaar nieuw nummer te komen.

De meest beluisterbare tracks op “Songs From Nowhere II” zijn “On My Way”, “Lazy Girl”, het bluesy en aan M.Ward herinnerende “Tell Me Stories” en de sobere ballad “Buddy Of Love”. Maar onze algemene conclusie na het horen van dit album is toch dat een wat ruimere orkestratie deze songs zeker ten goede zou zijn gekomen. Misschien een tip om te onthouden als er in de nabije toekomst gewerkt wordt aan nieuw materiaal.

(valsam)
“On his home-recorded albums ‘Songs From Nowhere”, the ‘Sky Country’ alter-ego Nico Georis can’t escape from the feeling that you are listening to demo versions. These ten very minimalistic instrumented songs would have sounded so much better with some extra orchestration. This feels like a missed opportunity, but he also deserves a renewed chance with future material.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: 4th Strecords

Info: Hemifran