OSBORNE JONES – OUT OF BLUE YONDER

‘Osborne Jones’ is een groep of beter gezegd een duo, bestaande uit de twee muzikale vrienden David Osborne uit Los Angeles die regelmatig op en neer pendelt naar Londen waar zijn ‘buddy’ Gwyn Jones woont. Beiden zijn zangers en songschrijvers en ze spelen zelf ook de meeste instrumenten in bij de opnamen van hun songs voor hun cd’s, zoals ook nu voor hun meest recente en zelf geproduceerde album “Out Of Blue Yonder”.

Voor het pedal steelgitaarwerk op de twaalf songs van deze plaat konden ze een beroep doen op Rick Shea (o.a. ‘Dave Alvin Band’), een virtuoos op dit instrument. Hun stijl kan het best vergeleken worden met enkele traditionele countryzangers zoals George Jones, Gram Parsons, Merle Haggard of Buck Owens.

“Out Of Blue Yonder” bestaat uit een aantal nieuwe composities en een aantal herbewerkte versies van songs die al op eerdere platen van ‘Osborne Jones’ te horen waren. Aan die nummers werd nu een bredere orkestratie toegevoegd die voor een meer professionele sound zorgen en daardoor veel radiovriendelijker zijn geworden.

Uit de tracklijst van “Out Of Blue Yonder” selecteerden wij de volgende favoriete songs voor u: openingslied “Rhinestone Heart”, het poëtische “Mysterious Ways” (zie video), het romantische “Love In A Recession”, de bluegrass en countryrocker “I’m In Pieces”, het ‘cowboy-op-zijn-paard’ countryliedje “Back In The Saddle” en “Twelve Red Roses”, een nummer dat dezelfde beat heeft als “Memphis Tennessee”, het liedje dat we kennen van o.a. Chuck Berry en Elvis Presley.

Bij het liedje “Ballad Of A Londoner” moeten we wat extra informatie meegeven want de tekst van dit liedje is gebaseerd op een gedicht van de Engelse dichter en toneelschrijver James Elroy Flecker, een man die op 30-jarige leeftijd in 1915 in een Zwitsers ziekenhuis overleed aan de gevolgen van tuberculose. ‘Osborne Jones’ heeft in 2011 een volledig folkalbum “I Was A Poet, I Was Young” gewijd aan op muziek gezette bewerkingen van 14 gedichten van deze veel te vroeg overleden poëet.

(valsam)
“David Osborne and Gwyn Jones have merged their mutual interests in country music into the duo ‘OsborneJones’. With their new record ‘Out Of Blue Yonder’ they collected their best new songs next to reworked versions of a few of their best previous hits. The result of this exercise has been leading them to become performers of superb fun entertainment.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Lowbrod Records
Info: Hemifran

video