COREY LUECK AND THE SMOKE WAGON BLUES BAND - IT AIN’T EASY

De uit Canada afkomstige Corey Lueck And The Smoke Wagon Blues Band hebben met “It Ain’t Easy” een heerlijk album op de markt gebracht. Gedurende een uur worden we op vijftien nummers verwend met muziek die je nog het best kan omschrijven als een meer dan gezonde mengeling van rauwe bluesstijlen.

De meeste nummers zijn van de hand van Corey Lueck en gitarist Mike Stubbs en zijn zondermeer bijzonder aangenaam te noemen. Niet in het minst zijn we zéér onder de indruk van Lueck’s vocale kwaliteiten. Een wat schuurpapierachtige stem die zich ergens tussen Steve Johnson en Mojo Stu situeert, de man is daarnaast ook nog een meer dan doorsnee mondharmonicaspeler. We moeten echter niet alle lof naar hem alleen toe zwaaien. Met naast Stubbs ook nog Steve Sheman (op bas en drums) en een aantal doorwinterde gastmuzikanten die voor extra toetsen zorgen op piano en sax hebben zij een plaat afgeleverd die boeit van begin tot einde.

Al met het rockende openingsnummer “Devil Got My Woman” hebben ze onze aandacht vast om die niet meer te lossen. De licks van Stubbs op gitaar in samenspel met die van Gordon Aichele op sax zijn om duimen en vingers van af te likken. We kunnen niet alle vijftien songs apart gaan bespreken maar beperken ons tot een bloemlezing van het fraais dat er te beluisteren valt. “Josephine” , met dat moerassig Louisiana geluid erin ; Mike Stubbs briljant op dobro en die slide in combinatie met het toetsenwerk van Jesse O’Brien en de weergaloze zangpartijen, pure klasse. “Down Hearted Blues”, meer dan acht minuten uitgesponnen, kans gevend aan de muzikanten om beurtelings fantastisch te soleren, is mijn absolute favoriete nummer op deze release. Texasblues geïnspireerd, zingende instrumenten, die zang alweer….knaller van een nummer. Het titelnummer “It Ain’t Easy” waarin Lueck wel lijkt in de huid te kruipen van de man die het enorme verlies van een grote liefde tracht te verwerken. De tekst wordt zo aangrijpend gezongen , kippenvel gegarandeerd. Dezelfde opmerking kan je maken over zijn harmonicaspel. Ja, je zal technisch meer onderlegde spelers vinden maar het gevoel dat de man er weet in te leggen is weinigen gegeven.

Pretentieloze, no nonsense blues muziek is wat de heren brengen, en ze doen dat goed. Wij kunnen niet anders dan u deze release van harte aanbevelen.

Luc Meert

Artiest info
Website  
 

Label: HS

video