ANGIE PALMER – OLD STICKS TO SCARE A BIRD

Angie Palmer is een Engelse zangeres en songschrijfster uit Preston die ons drie jaar geleden met haar werk deed kennismaken via het erg mooie album “Meanwhile, As Night Falls…” waarin folk, blues en country tot een unieke mix werd vermengd in de twaalf nummers die een plaatsje hadden gekregen op deze plaat.

Anno 2012 is er een langverwachte opvolger voor dat album in de vorm van een alweer twaalf songs tellende cd die “Old Sticks To Scare A Bird” werd getiteld. Op deze nieuwe schijf profileert zij zich opnieuw als een vrouwelijke troubadour in de stijl van iemand als Joni Mitchell, Gillian Welch of Lucinda Williams.

In haar jeugdjaren trok deze rijzige dame met lange blonde lokken naar Parijs waar ze gedurende 7 jaar als ‘busker’ op de straathoeken van de Franse hoofdstad voor de voorbijgangers stond te zingen met haar akoestische gitaar in aanslag. Dat was een ideale leerschool voor de nog jonge dame die pas echt aan een muzikale carrière begon te werken nadat ze naar Engeland was teruggekeerd en er platen begon op te nemen.

Net als bij haar vorige albums werden alle songs op “Old Sticks To Scare A Bird” samen met co-producer en levenspartner Paul Mason gecomponeerd. Daarenboven werd ook hier weer gekozen voor een eerder sobere instrumentatie als begeleidingsmuziek bij de liedjes. Het album begint met een uitgesponnen verhaal over ‘Jan met de pet’ in “The Ballad Of Jack Everyman” en ook in “The Song Of Drowning Sailors” wordt zo’n uit het leven gegrepen verhaal verteld.

In “Raising Hurricanes” klinkt Angie Palmer boos en ontgoocheld over een stormachtige liefdesbreuk met leugens en misleiding, iets wat later ook aan de basis ligt van de nummers “Dirty Little Secret” en “Little By Little”. “Poor Johnny” is een song over een door de politie opgejaagde jongeman die uit zelfverdediging iemand heeft doodgeschoten en nu vele angsten moet doorstaan.

Onze favoriete songs op dit album zijn het zachtjes rockende “Time Of Thunder” (zie video) met een onweerstaanbare riff en haar scherpe perceptie van Parijs in de vroege morgen in “Postcard From Paris”. Ook het vanuit twee standpunten vertelde dubbelverhaal “Haunted By A Stranger (His Story)” en “…(Her Story”) lijkt ons een heel originele vondst. Helemaal aan het einde krijgen we van Angie Palmer nog een prachtig georkestreerde parel aangeboden in de door strijkers begeleide, 8 minuten durende emo-ballad “Fresco”.

“Old Sticks To Scare A Bird” is de zesde plaat in de discografie van Angie Palmer en tot op heden ook haar mooiste verzameling uptempo songs en intrigerende ballads. We kunnen bijna niet wachten om haar volgende werk te mogen beluisteren, maar daar zullen we allicht nog even geduld moeten voor opbrengen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: aKrasia Records

video