AD VANDERVEEN – DRIVEN BY A DREAM

Door de tijdens zijn jeugd in Canada doorgebrachte jaren is de uitspraak van de Engelse taal door de Nederlandse singer-songwriter Ad Vanderveen perfect te noemen. Deze 56-jarige folktroubadour, die het etiket van ‘Nederlandse Neil Young’ wellicht nooit meer afgeschud zal kunnen krijgen, trok voor de opname van zijn nieuwste album “Driven By A Dream” naar de ‘Rockfield Studios’ in Wales en nam er tien schitterende, nieuwe eigen composities. Met “When I Paint My Masterpiece” van ‘his master’s voice’ Bob Dylan komt daar nog één wat te braaf gebrachte coversong bij.

De titeltrack kunt u beluisteren op de bijgaande video en dit lied hoeft dus geen verdere lof, maar de andere nummers zijn minstens even zo goed te noemen. Heerlijk genieten kunt u zo op de tonen van “Time Has Told”, de ‘feel good’-countrysong “So Happy I Could Cry” en het omwille van de begeleidende klanken van een mondharmonica inderdaad sterk naar Neil Young refererende “Will And Testament”.

Ook heel aangenaam in het gehoor liggend zijn het op iets van Al Stewart lijkende “Calm Before The Storm” over de vele mensen die in deze wereld voor iets op de vlucht zijn en het filosofische “Vicious Circle” over de steeds weerkerende gebeurtenissen in het leven van elk van ons.

Ad Vanderveen’s levenspartner Kersten de Ligny zorgt ook op al deze nummers voor harmony vocals en met Tom Hooper op drums, Harry Sutton op basgitaar en Simon Moore op hammondorgel heeft hij een aantal Britse instrumentalisten mee in de studio genomen voor het opnemen van deze nieuwe plaat die internationaal heel zeker niet tussen het actuele muzikale aanbod zal misstaan.

Zijn vorige albums “Still Now”, “Faithful To Love” en “Days Of The Greats” konden al rekenen op onze volledige goedkeuring. “Driven By A Dream” is indien mogelijk nog beter en dit nieuwe pronkstuk toont aan dat Ad Vanderveen net als de wijn alsmaar beter wordt met de jaren. Gezondheid!

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Rose Records

Distr.: Sonic Rendezvous

video