AMY WHITE with AL PETTEWAY – HOME SWEET HOME

‘Songs of love, loss, and belonging’: zo beschrijft men de door Keltische en Appalachian muziek beïnvloede sound van zangeres en songschrijfster Amy White en haar echtgenoot, muzikale partner, gitarist en bassist Al Petteway. Die traditionele folkliedjes werden nu gebundeld op het album “Home Sweet Home” dat ze begin dit jaar in de Fairewood Studios in Fairview, North Carolina hebben opgenomen.

Amy White schrijft al sinds vele jaren muziek, maar tot vrij recent was dit beperkt gebleven tot instrumentale nummers en gitaarduetten die ze succesvol samen met haar man bracht. De liedjes op haar elfde studioplaat “Home Sweet Home” zijn echter allemaal van songteksten voorzien, verhalen die het resultaat waren van vele avonden mediteren en proberen om de gevoelens en ervaringen in woorden om te zetten.

De muziek bij deze liedjes is vrij sober met akoestische gitaren, een dulcimer zoals op de titeltrack “Home Sweet Home” of een door Duncan Wickel bespeelde viool zoals bij “Salt Of The Earth” en “American Dream”. Overheersend op alle songs zijn de vocale prestaties van Amy White en de harmony vocals van Al Petteway, Lisbet Searle-White, Annie Lalley of Scott Ainslie.

Enkele nummers worden geheel akoestisch gebracht met enkel de stem van Amy White en een begeleidende gitaar in “The Best Dog”, “How Can You Love Me” en “Dying On The Vine” of een piano in “When You Were Here With Me” over verloren liefde. Het meest georkestreerde liedje “You Already Know” is een volgens de zangeres veel te late blijk van haar grote liefde voor echtgenoot Al Petteway.

Het is eigenlijk niet te begrijpen waarom Amy White nu pas besloten heeft om zelf te gaan zingen op de melodieën die ze componeert. Ze beschikt over een zeer rustgevende en mooie stem die oprechte emoties kan verwoorden en daardoor deze songs uitermate geschikt maken voor beluistering tijdens een moment van rust of bezinning, bijvoorbeeld in de veilige omgeving van je eigen huiskamer, oftewel “Home Sweet Home”.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Fairewood Studios
Info: Kari Estrin