DAVID GOGO – CHRISTMAS WITH THE BLUES

Naarmate het einde van het jaar nadert beginnen langzaam maar zeker ook weer enkele naar de kerstperiode mikkende platen op de markt te verschijnen. Vaak zijn dat zeemzoete en totaal overbodige interpretaties van sinds vele jaren totaal afgezaagde kerstliedjes door artiesten die op deze wijze hopen een graantje mee te pikken van de wat gemakkelijkere geldbesteding van de in kerststemming verkerende mensen.

Het was dan ook een aangename verrassing om te zien dat de 43-jarige Canadese blueszanger en bluesgitarist David Gogo zich dit jaar heeft voorgenomen om daar een opvallende verandering in te brengen met zijn voor de feestdagen bedoelde kerstplaat “Christmas With The Blues” waarop hij negen op Kerstmis geïnspireerde liedjes brengt die in een leuk blueskleedje werden gestoken.

Daar zitten ook enkele traditionals tussen zoals “Please Come Home For Christmas”, “Santa Claus Is Coming To Town” en “Little Drummer Boy”, maar de bluesy wijze waarop David Gogo deze nummers brengt maakt ze toch wel heel speciaal en uniek. Zelf componeerde hij trouwens ook enkele nieuwe nummers voor deze plaat, zoals “Christmas On The Bayou” en bluesrocker “Let’s Get A Real Tree”.

Deze plaat begint bovendien met een zeer mooie versie van de song “Christmas Blues” uit het repertoire van de legendarische sixties bluesrockersband ‘Canned Heat’. We krijgen daarenboven ook een geheel eigen interpretatie van Freddie King’s kerstliedje “Christmas Tears” uit 1961.

U mag de oubollige versies van o.a. Elvis Presley of Bing Crosby nu wel definitief in de prullenmand wegwerken want deze frisse bluesversies van David Gogo zullen uw verblijf rond de kerstboom zeer aangenaam kunnen opvrolijken. “Christmas With The Blues” is dan ook een echte aanrader, zelfs als eindejaarsgeschenkje onder die boom. De gewone bluesliefhebbers kunnen daar misschien ook nog één van de elf andere bluesalbums uit de carrière van David Gogo aan toevoegen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Cordova Bay Records