BUCKMAN COE – BY THE MOUNTAIN’S FEET

Buckman Coe ziet er met zijn lange, wilde haren een beetje uit als een indiaan, maar zijn roots liggen aan de voet van een berg in het Canadese Vancouver, de zeehaven aan de kust van Brits Columbia. Hij is een singer-songwriter in de meest kenmerkende omschrijving en betekenis van die benaming. Hij schrijft zijn belevenissen en ervaringen neer in liedjes die hij in Americana en folkliedjes zingt onder begeleiding van een akoestische gitaar of ukelele.

In de Canadese vakpers wordt zijn muziekstijl terecht vergeleken met die van Jeff Buckley en Ben Harper. Buckman Coe zit inderdaad in hetzelfde bootje als deze twee succesvolle en ervaren zangers. Met zijn zeemzoete stem ligt de vergelijking met de jammerlijk veel te vroeg overleden ster Jeff Buckley voor de hand en muzikaal komen de ritmische songs heel dicht in de buurt van wat iemand als Ben Harper of Jack Johnson op hun albums presenteren.

In het logisch getitelde album “By The Mountain’s Feet” brengt Buckman Coe elf eigen composities waarin zijn bezorgdheid en liefde voor de natuur en het milieu in songs werden omgezet. Typerend voor zijn werk zijn liedjes als “The Apocalypse Is Not Guaranteed” (zie video), “Lazy River” of het bluesy “Honey Child” en de banjoballad “Plot Thick It Grows”.

Daarnaast valt er ook te genieten van enkele minder complexe deuntjes zoals het op reggaemuziek geïnspireerde openingsliedje “Not So Farfetched” dat ook als eerste single uit deze nieuwe plaat is verschenen en komt het zomergevoel even naar boven bij de beluistering van de nummers “Devil’s In You” en “Rest”. Onze absolute voorkeur gaat echter uit naar de door klanken van accordeon begeleide ballad “Brother” en de heel mooie slotsong “Leaving Samsara”, waarin de pedal steelgitaar voor de belangrijkste instrumentatie weet te zorgen.

“By The Mountain’s Feet” is de opvolger van zijn eind 2009 verschenen album “Latest Walking”. Deze uitstekende plaat laat horen dat Buckman Coe nog steeds sterk evolueert als zanger en als songschrijver. Daarom zal dit dan allicht ook niet het laatste werk zijn dat we van deze Canadees zullen mogen begroeten en daar zijn wij hier alvast niet rouwig om.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Tonic Records

Distr.: Sonic Rendezvous

video