ALEX HIGHTON – WOODDITTON WIVES CLUB

Sober, primitief en intiem, dat zijn de beste beschrijvingen van de dertien songs die de Britse singer-songwriter Alex Highton op zijn debuutalbum “Woodditton Wives Club” heeft opgenomen. Het belangrijkste oogmerk van deze muzikant is om zich door zijn songteksten te differentiëren van andere singer-songwriters. In die teksten brengt hij elementen van humor, spitsvondigheid en charme die vaak enkel uit de mond van een typische, taalvaardige Brit kunnen komen.

Bij de beluistering van dit album is het dan ook belangrijk dat u de Engelse taal vrij goed beheerst om de kwinkslagen en grapjes te kunnen begrijpen en te kunnen plaatsen vanuit het standpunt van een Engelsman. Alex Highton beschikt daarenboven over een heel specifiek stemgeluid en hij brengt zijn liedjes op een haast fluisterende toon.

De liedjes vertellen over de belevenissen en de ervaringen tijdens de verhuis die hij met zijn familie maakte van de grote wereldstad Londen naar een zeer rustig gelegen plattelandsdorpje in het Engelse graafschap Cambridgeshire. Daar kon hij genieten van de frisse lucht, de open ruimtes en de mooie natuur. In het liedje “Village Life” (zie video) komen deze ervaringen misschien wel het best tot uiting.

Alex Highton heeft deze plaat initieel in een garage opgenomen met nauwelijks één microfoon in de buurt. Nadien werd alles nog eens overgedaan in een echte opnamestudio waardoor de instrumentale arrangementen toch wat beter tot hun recht konden komen. Veel variatie zit er echter niet in de dertien liedjes op “Woodditton Wives Club” waardoor het ook wat moeilijk is om de beste nummers op te lijsten.

We willen er ons toch aan wagen door de songs “You’ve Got The Trees”, het jazzy “I Left The City” met een heuse brassband in de begeleiding, het muzikaal sterke “Song For Someone”, het eerder vermelde “Village Life” en de schattige, dromerige slotsong “Little Rocks” even apart te vermelden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: BB Island / the Local Label

Distr.: Sonic Rendezvous

video