LILY MOUNTAIN BAND – SELLING MY SOUL (EP)

‘Lily Mountain Band’ is een Zweedse formatie die Americana en bluegrassmuziek brengt, iets wat je niet meteen verwacht van een groep uit het hoge noorden. Het kwintet muzikanten bestaat uit leadzangeres, songschrijfster en gitariste Lovisa Liljeberg, fiddlers Anna Lindblad en Emma Ahlberg (die ook op banjo en accordeon speelt), gitarist en banjospeler Daniel Ek en contrabassist Nils Andersson.

De groep werd opgericht in 2010 door Lovisa Liljeberg die tot op dat ogenblik als soloartieste vooral traditionele Zweedse folkliedjes bracht en haar horizonten wilde verruimen naar Americana en bluegrass. Ze componeerde daarvoor haar eigen nummers en zes van die songs zijn nu op de debuutplaat van ‘Lily Mountain Band’ beland.

Dat is een ep-tje geworden dat de titel “Selling My Soul” meekreeg en zo vernoemd werd naar de titel van de eerste banjosong die op dit schijfje te horen is. De twee fiddlers krijgen de eer om de tweede song “Still Think Of You Sometimes” af te trappen, een countryballad waarbij Lovisa Liljeberg haar heldere stemgeluid zijn gang laat gaan.

De hele groep laat zich daarna vocaal gaan op de derde song “I Don’t Need A Man”, terwijl “Moving Mountains” een sobere en wat sombere ballad is waarbij de violen opnieuw prominent op het voorplan verschijnen. Banjo en gitaar begeleiden de zangeres bij het nummer “Blackbird” en met het als een traditional klinkende liedje “I Won’t Go” (zie video) zijn we al aan het einde van deze plaat aanbeland.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Distr.: Birds Will Sing For You Enterprises

video