DENNIS GRUENLING - ROCKIN’ ALL DAY

De hoes spreekt al boekdelen over wat je kan verwachten op de nieuwste release van Dennis Gruenling. De man is een meesterlijke mondharmonica speler en laat zijn kunnen volop bewonderen op deze “Rockin’ All Day”. Met zijn kompaan Doug Deming en diens groep, The Jewel Tones serveert hij ons een aanstekelijke mengeling van Rock’n’ Roll, oude Rockabilly en swingende jump muziek. Dennis neemt zichzelf niet al te “au sérieux” lijkt het, getuige de foto op de achterzijde van de hoes waarop hij sprekend op Ozzy Osbourne lijkt maar daar stopt ook iedere gelijkenis. Gewoon plezante muziek maken en de rest kan de kast op, ok prima insteek vinden wij.

Er wordt afgetrapt met het titelnummer. Een aantal aanstekelijke riffs van Deming die hier ook de vocalen voor zijn rekening neemt en Gruenling op zijn best, ferme starter op deze rockende song. Dat niveau wordt aangehouden op “Roll Your Moneymaker” waarin de twee een heerlijk muzikaal duel schijnen uit te vechten. Maar zijn blaaswerk is ronduit indrukwekkend op zijn eigen nummer “The Rev”. Hoe hij op dit instrumentaal nummer gestalte geeft aan de swingende typerende sound van eind jaren vijftig is zéér boeiend, de opname an sich trouwens ook, het lijkt of je meer dan een halve eeuw terug de tijd wordt in gekatapulteerd. Het begeleidende handgeklap op de achtergrond is voorwaar een aanzet tot actieve deelname.

Minder overtuigd zijn we van de wat te trage bewerking van “One Scotch, One Bourbon, One Beer” en dit ondanks het gevoelige harpspel alweer. Neen dan zijn we meer te spreken over “She’s So Pretty”, zo had Muddy het zelf willen horen denken we dan. Stevig gitaarwerk en stuwende baslijnen. Een meestamper van jewelste. De met de handrem op gespeelde “It Went Down Easy” is de enige track waar Gruenling zelf de vocals voor zijn rekening neemt. Een wat verhalende versie met sobere solo’s en best ok.

De tweede instrumentale op het album is ook van eigen makelijk “2.22 A.M.” Een wel zéér gezapig nummer waar harmonicaliefhebbers zullen van smullen. Het gevoel dat Gruenling in zijn spel weet te leggen is echt wel groots te noemen. “Acting Crazy” laat de band op zijn best horen, een fijn Chicago Blues meestampend nummer, niet toevallig van de hand van Deming. Een geslaagde uitgave dus die zeker de liefhebbers van het betere mondharmonicawerk zal weten te bekoren.

Luc Meert

Artiest info
Website  
 

Label: VizzTone Label Group

video