TAS CRU - TIRED OF BLUESMEN CRYIN'

Een heel aangename verrassing is deze cd "Tired Of Bluesmen Cryin'" van "Tas Cru", een voor mij onbekende Canadees die nu in New-York woont. Het is nochtans niet zijn eerste cd, maar reeds zijn vijfde die op de markt verschijnt. Tas Cru speelt zowel moderne als traditionele blues. Zowel fans van akoestische blues als van elektrische blues komen in dit schijfje aan hun trekken. De man heeft ook alle nummers zelf geschreven en geproduced. Ook bespeelt hij een heel gamma aan instrumenten zoals gitaar, mondharmonica, resonator en zijn zelfgemaakte cigarbox gitaren. Tas Cru zijn songteksten zijn bluespoëzie. Veelbetekende levenslessen, met een zeldzame verbale flair geschreven en met veel passie en kracht gebracht door die rauwe doorleefde stem van hem, zoals alleen een man met heel veel levenservaring kan.

Het eerste nummer is de titelsong "Tired Of Bluesmen Cryin'", een heel pittige energieke song waarbij Tas op zijn zelfgemaakte Tejano cigarbox gitaar een prachtig slide speelt. Mooi harmonieus werk tussen de piano, mondharmonica en de slidegitaar.  Een mengeling van rock en echte moerasblues. Het soort muziek waar ik erg graag naar luister. Voor mezelf veruit het beste nummer van deze  prachtige cd. Dat ook Tas zich wil veranderen voor zijn geliefde vertelt hij in  het swingende " Changin'My Ways For You". Tas levert prachtig werk hier met zijn mondharmonica. Ook liefde hoort in een bluesman zijn leven. Het bewijs hiervan is de ballade "One More Time". Passievol gezongen en een fraai samenspel van gitaar en piano. Heel funky gaat het er aan toe op "Road To My Obsession".

Meer cigarbox gitaarspel krijgen we op de rocksong " That Lovin' Thang" met heel mooi toetsenwerk van Tony Perrino. Stu Tas is op zijn best in de volgende swingende bluessong "Every word You Say". Soms loont het om de gek uit te hangen. Dat is toch wat Tas Cru ons probeert te vertellen in "Sure Do (Want To Fool around)". Mooie akoestische gitaar, samen met de piano en mondharmonica. In "Heal my Misery" gaat Mister Cru zelfs een beetje de countrytour op. Niet de echte pure country maar de invloeden zitten wel degelijk in deze song. Het is een swingend en goed in het gehoor liggend nummer. Een hartverscheurende sombere bluesballade is de afsluiter van deze cd. "Dark Side Of The Mountain" gaat over de vele zelfdodingen in het Amerikaanse leger en vooral over deze van het USArmy's 10th Mountain Division. Heel integer gezongen en een song die je bij de keel grijpt. Niets in het leven is Tas Cru vreemd en hij zingt dan ook over alle mogelijke zaken die het leven boeiend, leuk maar soms ook triest maken.

Hopelijk komt deze artiest ook eens over naar Europa. Het lijkt me wel echt de moeite om hem ergens life bezig te zien en te horen in één of andere club of op een festival. Op mij heeft Tas Cru met deze cd een zeer goede indruk nagelaten.

Walter Vanheuckelom

Band:
Tas Cru: Vocals, akoestische gitaar, elektrische gitaar, resonator en cigarbox gitaar, mondharmonica
Larry DeVito: Basgitaar op nummers 4, 6 en 7. Percussie op nummer 10.
Joe Goehle: Basgitaar op nummers 1, 2, 3, 5, 8, 9, 10 en 11.
Andy Hearn: Drums en percussie
Chip Lamson: Piano op nummers 1, 3 en 8.Orgel op nummers 3, 5, 9, 10 en 11.
Tony Perrino: Orgel op nummers 1, 4, 6 en 7.Piano op nummer 6.
Jeremy Walz: Slide gitaar op nummers 9 en 10.

Artiest info
Website  
 

Label: Crustee Tees Records
Info: Frank Roszak Productions

video