WINTHER – WINTHER

‘Winther’ is de naam van een zeskoppige Antwerpse rock- en popformatie die bestaat uit zanger Wolfram Ghesquière, gitarist Tom Tiest (Jan Fabre), bassist Dries Laheye (Sir Yes Sir), drummer Frederik Meulyzer (Stray Dogs), pianist en keyboardsspeler Bram Weijters (Dez Mona) en violist Buni Lenski (DAAU).

Hun naar de groep zelf vernoemde debuutplaat “Winther” werd al in augustus van vorig jaar opgenomen en deze opnamen werden door producer Wouter Van Belle in goede banen geleid. Het is ons niet helemaal duidelijk waarom het tot midden oktober 2012 geduurd heeft vooraleer het album officieel werd gereleased.

De sound van de officieel door alle leden van ‘Winther’ gecomponeerde nummers (maar toch vooral het werk van Wolfram Ghesquière) kan omschreven worden als een mix van blues, jazz, pop en rock. Meestal romantische songteksten zorgen voor een sfeervolle plaat met twaalf tracks die behoorlijk variëren in stijl en ritme. Wolfram Ghesquière zingt op een wat mysterieuze wijze en wordt daarbij geruggensteund door een aantal uitstekende muzikanten.

De openingstrack “Widow’s Town” heeft al meteen alle componenten in zich om het tot radiohit te schoppen, tenminste als onze nationale radiostations zich de moeite willen getroosten om dit knappe werk van eigen bodem in hun programma’s te draaien. Op bijgevoegde video kunt u luisteren en kijken naar het nummer “Wild Rose”.

Een bloemlezing uit de overige songs leert ons dat we vooral “Lost At Sea” en “Leave Me At Dawn” hebben onthouden als extra warm aan te bevelen tracks. Verder krijgen we ook nog een aantal vrij experimenteel klinkende songs te horen, zoals in “A Shelter”, “Szandra & Godfried” of “Where Are We Going”.

‘Winther’ probeert de luisteraar persoonlijk aan te spreken en probeert zijn emoties te vertalen in spontaan klinkende, tijdloze liedjes waarin hij zich gemakkelijk terug kan vinden. België heeft nog altijd nood aan dergelijke groepen die hun creativiteit met muziek in songs als deze kunnen laten botvieren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Petrol Music

video