PASSENGER - ALL THE LITTLE LIGHTS

Plots was hij daar, helemaal uit het niets verscheen de single "Let Her Go" (zie video)” van Passenger. Op vele plaatsen staat deze super populaire single op nummer 1 in Nederland en nu gaat België eindelijk ook plat voor Mike Rosenberg, oftewel Passenger. Volgend jaar in begin van de maand februari geeft hij een concert in Utrecht en Amsterdam, deze concerten zijn reeds uitverkocht. Op 24 november staat Passenger in het Koninklijk Circus te Brussel met Ed Sheeran, waar hij het voorprogramma verzorgt. Ook een sold out concert! Maar op 4 februari, volgend jaar, is hij terug in de Botanique te Brussel. Wegens de grote vraag naar tickets verhuist dit optreden ook van de Witloof Bar naar de Orangerie. Maar wij raden u aan, niet te wachten en vlug hier uw tickets te bestellen.

Passenger, oorspronkelijk een vijfkoppige band uit Brighton Engeland, werd begin deze eeuw opgericht als samenwerking tussen singer/songwriter Mike Rosenberg en songschrijver Andrew Phillips. Samen namen ze hun debuut album “Wicked Man’s Rest”, uitgebracht in 2007, op. Dat zelfde jaar openden ze meerdere shows voor high-profile indie acts als Kate Nash en The Hold Steady in de UK. In 2008 pende de band de soundtrack bij elkaar voor de film "Where Have I Been All Your Life?" en speelde ze op SXSW in Austin Texas. Phillips verliet de band in 2009, wat de sound van het tweede studio album "Wide Eyes Blind Love" in 2009, een meer stripped-down, akoestisch, intimistisch folk-indie pop geluid meegaf. Een jaar later volgde de albums "Divers and Submarines" en "Flight Of The Crow", hetgeen samenwerkingen bevat met artiesten als Josh Pyke, Katie Noonan, Matt Corby, Brian Campeau & Elana Stone, en vele anderen.

Ondertussen is Passenger herleid tot een one man band van/rond Mike Rosenberg. Hij is gepassioneerd door busking, mensen opzoeken in de straat, spelen in kleine bars en staat op de rand van de grote doorbraak met de single "Let Her Go" uit zijn nieuwste album "All The Little Lights". Op dit album koos hij voor een wat meer pop georiënteerd geluid, en liet hij zich omringen door muzikanten die speciaal van Australië overkwamen naar Brighton. "All The Little Lights" zal ongetwijfeld bij een breed publiek in de smaak vallen, want de songs op de plaat zijn stuk voor stuk aanstekelijk en ijzersterk. Ik durf dit album zelf ook een opvallend sterke plaat te noemen. Passenger was altijd al een overtuigende zanger, maar heeft inmiddels de folk snik achter zich gelaten en maakt indruk met een lekker krachtig geluid, waarmee hij zich schaart onder de betere singer-songwriters van het moment. Ook in muzikaal en productioneel opzicht is "All The Little Lights" van een bijzonder hoog niveau. Met goede vocalen, een verzorgde instrumentatie en een glanzende productie ben je er nog niet. Een plaat moet ook iets met je doen en "All The Little Lights" doet iets met mij. Ondanks het feit dat pop domineert op deze plaat is het geen zielloos plastic dat je hoort op deze plaat, maar muziek met een warm kloppend hart.

"Let Her Go" gaat over de dingen die je in het leven voor lief neemt, totdat ze uiteindelijk uit je leven verdwijnen. Toch zit er volgens de singer-songwriter ook een vleugje hoop verstopt in de track. Andere liefelijke uitspattingen zijn ook te horen in het dromerige "Patient Love". Uitschieters zijn eerder genoemde single, maar ook "Circles", "All The Lights", "Staring At The Stars" en "Life’s For the Living". In dat laatste liedje zingt hij, met z’n herkenbare fragile stem, "Smile for the living, Get what you need and give what you’re given, Life’s for the living so live it, Or you’re better of dead". Mooi! Rosenberg is een getalenteerde componist die perfect weet hoe hij verhalende liedjes moet schrijven. "All The Little Lights" is dan ook nog eens een bijzonder afwisselende plaat die niet bang is om buiten de gebaande paden te treden, waardoor de mooi verzorgde pop van Passenger net zo makkelijk wordt voorzien van een vleugje folk uit de vroege jaren 70. Zoals in "Staring At The Stars" en het verstilde "Feather On The Clyde" laat Rosenberg horen geïnspireerd te zijn door singer-songwriters van ver voor zijn tijd, waaronder Donovan en Nick Drake. Mike Rosenberg is een geweldig zanger, maar slaagt er ook in om de luisteraar in te pakken met kracht en emotie. Met zijn karakteristieke stem en niet meer dan enkele arrangementen weet deze singer-songwriter een heel album lang te boeien. In zijn muziek staan akoestische gitaar en zijn emotionele stem centraal, maar ondanks het ingetogen karakter van de meeste songs heeft "All The Little Lights" een vol geluid waarin ook plaats is voor piano, drums, banjo, strijkers en blazertjes hier en daar. Door de schoonheid van zijn muziek blijf je gewoon geboeid, waardoor deze muziek de kans krijgt om te groeien, wat deze plaat met overtuiging doet.

4 Feb - Orangerie, Botanique, Brussel

SINGLE “LET HER GO” BEREIKT #1 IN iTUNES

“All The Little Lights” op iTunes: http://bit.ly/TRngJK

“All The Little Lights” op Spotify: Passenger – All The Little Lights 

“Let Her Go” op iTunes: http://bit.ly/ThdNjF

“Let Her Go” op Spotify: Passenger – Let Her Go

Artiest info
facebook  
 

video

Label: Sony Music