MIKE VASS – DECEMBERWELL

Als opgroeiende knaap in de Schotse Highlands werd het als vanzelfsprekend beschouwd dat de jonge Mike Vass zich ging bekwamen in het bespelen van de fiddle, één van de meest gebruikte instrumenten bij de traditionele folkmuziek. Amper 14 jaar geworden had hij al twee gouden medailles binnengerijfd als veelbelovende jonge violist.

Daarna vormde hij samen met zijn piano spelende zus Ali Vass gedurende een periode van tien jaar een traditionele folkmuziek spelend duo. In het circuit van de Schotse folkmuziek is de nu in Glasgow gehuisveste Mike Vass ondertussen een gekende naam en in die hoedanigheid wordt hij dan ook vaak uitgenodigd om als studiomuzikant op zijn fiddle te komen spelen bij de opnamen van albums van meerdere grote artiesten uit de Schotse folkwereld.

Naast het bespelen van zijn geliefde instrument is Mike Vass ook actief als muziekleraar voor vele jonge Schotten die hopen ooit in zijn voetsporen te kunnen treden. In 2010 debuteerde hij met een geheel instrumentaal album “String Theory” en daar werd nu een opvolger voor klaargestoomd in de vorm van de cd “Decemberwell”.

Daarop werden twaalf instrumentale tracks voor viool opgenomen. Qua duurtijd variëren die nummers tussen amper 1 minuut tot iets meer dan 6 minuten. Ze klinken vooral als geschikte muziek voor de soundtrack van één of andere historische film.

Alle tracks op “Decemberwell” werden door Mike Vass zelf in amper één maand tijd geschreven, uitgevoerd, gearrangeerd en geproduceerd tot een geheel solo uitgewerkte project. Hij speelt naast fiddle ook op akoestische gitaar, piano, melodica, glockenspiel en zorgt voor de percussie waar nodig voor de totaalsound van de nummers.

Het afspelen van deze aangenaam beluisterbare en uit heel warme klanken samengestelde folkmuziek in de donkere en koude decembermaand is dan ook een welgemeende aanrader voor alle ware liefhebbers van instrumentale vioolmuziek.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Rusty Squash Horn Records