JAMES J. TURNER – HOW COULD WE BE WRONG?

James J. Turner is een in het Engelse Liverpool opgegroeide muzikant die al op erg jonge leeftijd interesse vertoonde om op podia de show te komen stelen met zijn zang en gitaarspel. Hij belandde in de voorbije jaren in diverse lokale groepjes, maar nu is hij een gewaardeerde singer-songwriter van folkrockliedjes en heeft hij na zijn smaakvolle debuutplaat “The Believer” een tweede album als soloartiest op de markt gebracht onder de titel “How Could We Be Wrong?”.

Het is met dit gelijknamige uptempo rocknummer (zie video) dat de uit dertien songs bestaande tracklist begint. Daarna volgt de meer typisch traditionele folksong “Forever No More” die ook als eerste single uit dit album werd gelanceerd en waarin de ‘tin whistle’ regelmatig voor een leuk klinkend instrumentaal intermezzo zorgt. Intussen is er met de vrolijk swingende folkrocksong “Let Love Into Your Heart” ook al een tweede single uit deze plaat op de markt gekomen.

Voor dit tweede album greep James J. Turner terug naar zijn originele muzikale roots en verwerkte hij meer traditionele instrumenten in zijn songs. Zo is er een strijkerensemble te horen met Mark Knight op viool en Vicky Muth op cello, terwijl Henry Priestman voor gesmaakte bijdragen op accordeon zorgt.

Bij de meest beklijvende songs rekenen wij de ballads “Beyond The Pain” en “Tomorrow’s Another Day”, het passionele “Silver And Gold”, het door traditionele instrumentatie overheerste troubadoursliedje “Once Upon A Time” waarin de sound van ‘The Pogues’ terug te horen is en de heerlijke accordeon- en strijkersklanken in slotnummer “Around The Next Corner”, voor ons simpelweg geselecteerd als de allerbeste song op deze plaat.

Indien u ook zou willen vernemen wat de mindere songs op “How Could We Be Wrong?” zijn, dan moeten we u helaas teleurstellen want die hebben we echt niet kunnen vinden op deze mooie folkplaat waarbij ook de vocale prestatie van James J. Turner zeker een aparte vermelding verdient.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Touch The Moon

video