SETH LAKEMAN – LIVE WITH THE BBC CONCERT ORCHESTRA (EP)

Seth Lakeman is een 35-jarige Engelse folkzanger, songschrijver en multi-instrumentalist die vooral omwille van zijn indrukwekkende spelen op fiddle geassocieerd wordt met klassieke muziek. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat hij in de loop van zijn muzikale carrière eens helemaal vooraan zou mogen staan bij een klassiek orkest.

Dat zoiets zou gebeuren in maart 2012 en dat het orkest niemand minder dan het ‘BBC Concert Orchestra’ zou zijn was zelfs buiten zijn eigen ambitieuze verwachtingen gerekend. Toch gebeurde dit in de ‘Plymouth Pavillions’ in Devon en vijf van de tijdens dit concert gespeelde nummers werden samengebracht op een live ep die op 3 december te koop zal worden aangeboden in de betere platenzaken.

De vijf liedjes die werden weerhouden behoren tot de meest gekende songs van Seth Lakeman. Het gaat om “Lady Of The Sea” (zie video) en “King & Country” uit zijn gouden plaat “Freedom Fields” uit 2006 en “Changes” uit zijn album “Hearts & Minds” uit 2010. Daarnaast brengt hij ook “Kitty Jay” uit het gelijknamige, voor een ‘Mercury Music Prize’ genomineerde album uit 2004 en tenslotte krijgen we ook het liedje “Blacksmith’s Prayer” uit zijn meest recente plaat “Tales From The Barrel House” uit 2011.

De carrière van Seth Lakeman begon in 1994 toen hij samen met zijn broers Sean en Sam onder de groepsnaam ‘The Lakeman Brothers’ een debuutplaat “Three Piece Suite” uitbracht. Daarna veranderden ze hun naam in ‘Equation’ en werden er nog drie verdere platen afgeleverd tussen 1996 en 2000. In 2001 begon Seth Lakeman dan aan zijn zeer succesvolle solocarrière die tot op de dag van vandaag zes studioplaten opleverde.

Deze live ep met het ‘BBC Concert Orchestra’ is zeker één van de hoogtepunten uit de muzikale loopbaan van deze ook in 2012 met zijn ‘vriendin-sinds-lange-tijd’ gehuwde singer-songwriter. Maar met amper 35 jaar op de ouderdomsteller zullen er in de volgende jaren allicht nog vele andere hoogtepunten volgen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Honour Oak Records

video