DOUBLE NAUGHT SPY CAR - WESTERN VIOLENCE

‘Double Naught Spy Car’ is de wat mysterieuze naam van een viertal instrumentalisten uit Los Angeles met Marcus Watkins op Fender Stratocaster en accordeon, voormalig ‘I See Hawks In L.A.’-oprichter Paul Lacques op dobro, gitaar en lap steel, Marc Doten op bas en keyboards en Joe Berardi op drums en percussie.

De formatie ontstond in 1994 en speelde sindsdien een ontelbare reeks live shows in L.A. en omgeving. Daarenboven zijn de vier muzikanten eveneens regelmatig in de studio terug te vinden als sessiemuzikant voor één of andere opname van een andere artiest.

Met “Western Violence” brengt dit kwartet nu een 13 songs tellende plaat op de markt waarin de gitaar van Marcus Watkins domineert vanaf de openingstrack “Halliburton Snowboard”. Soms lijken ‘The Shadows’ van onder het stof te zijn gehaald, o.a. in “The Eyegore Of One” en bij de twangende gitaarklanken in het nummer “Two Bones From Skeletor”.

Maar anderzijds blijken ook de invloeden uit de jazzmuziek en zelfs funky gitaarpartijen aan bod te kunnen komen in nummers als “”LARFD” en “Feral Kitty” en de spaghettiwesternklanken van “Western Violence (With Some Sensuality)”, het Ennio Morricone-achtige “The Indian” en “San Paku Pass” spreken voor zich.

“Don Martin Shoes” is dan weer regelrechte surfmuziek waarin de pedal steelgitaar met plezier overuren zit te maken. En het is puur genieten geblazen met het heerlijke accordeonwalsje over het tweede grootste park in L.A. “Elysian Park Forever”.

Heel wat van de nummers op “Western Violence” zouden trouwens zeer goed deel uit kunnen maken van één of andere filmsoundtrack. Het is intussen al de derde officiële plaat van ‘Double Naught Spy Car’ na debuut “Comb In Blue Water” uit 1997 en diens opvolger “Danger High” uit 2002 en misschien is de tijd wel rijp om deze heren wat meer in het middelpunt van de muzikale belangstelling te plaatsen.

(valsam)
“’Western Violence’ is the third release of L.A.’s quartet ‘Double Naught Spy Car’ with instrumental guitar rock tracks and spaghettiwestern soundtrack items. ‘The Shadows’ and Ennio Morricone are nodding in the background to agree that anno 2012 these guys do really deserve some extra attention.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Foot Pole

Info: Hemifran