RYAN PURCELL AND THE LAST ROUND – PICK ME UP

De broers Ryan en Evan Purcell zijn de stuwende krachten achter het kwintet ‘Ryan Purcell And The Last Round’ uit Seattle en omgeving. Beiden spelen ze op gitaar en zorgen ze voor het vocale werk, terwijl Ryan lead vocalist is en de songschrijver van al hun nummers. Pianist-organist Charley Rowan, bassist Peter Davidson en drummer David McGraw vervolledigen de band die voor het eerst onder deze naam een full-cd uitbrengt onder de titel “Pick Me Up”.

Ryan Purcell had in 2008 met “Kick The Dirt” al een soloalbum uitgebracht en ging kort daarna over tot het formeren van de huidige groep, die zich vooral concentreert op het spelen van originele rootsrock, alt.country en bluesmuziek.

“Pick Me Up” begint met het stevig rockende en swingende nummer “Cover Your Tracks”, waarna de swampblues in “Get It Right” primeert. Het orgel van Charley Rowan zet daarna in als opener voor de erg sterke alt.country ballad “Draw A Line” met een wat met hese stem zingende Ryan Purcell aan de microfoon. Dat is iets wat hij even later opnieuw heel goed over doet in enkele andere ballads als “Pick Me Up”, “Long Road” en “Hole In The Sky”.

Country ‘two step’ rocker “Worrying Kind” schrijven we ook graag bij op ons lijstje van betere tracks op dit album, naast de op Chuck Berry geïnspireerde rocksong “Good Looking SOB” en de twee honky-tonk rockers “Happy Hour” en “Makes You Wanna Cry”, die allicht het best zullen gedijen in de late uurtjes als de alcohol al goed is doorgedrongen in de geesten en het bloed van de toehoorders.

We hebben geen songtitels overgeslagen in bovenstaande recensie, wat toch wel getuigt van de kwaliteit van alle nummers op “Pick Me Up”, een album dat ons alvast zeer aangenaam heeft verrast en dus alles in zich heeft om ook u als liefhebber van goede rootsmuziek over de schreef te krijgen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby