BUCKWOOD MOJO - BLUES FROM THE HILL

De zes muzikanten komen uit alle windstreken en uit diverse groepjes met kleurrijke en tot de verbeelding sprekende namen als The Wise Fools, Full House, Bartenders, Blues Tender, The Excello’s en Baton Rouge. Dus kan je in het album van deze zeskoppige band ook alle genres verwachten van boogie en swing tot jazzy mood en Chicago blues. Toch heeft dit schijfje voornamelijk een zuiders rootsy koloriet. De song ‘Louisiana’ lijkt een feesttapijt uit te rollen waar koppeltjes alvast worden uitgenodigd om voluit te swingen en jiven. Ook het instrumentale ‘Bumble Bee Boogie’ rockt er op los waar pianist Brownie Morelli zich met veel drive en energie op het toetsenbord gooit. Het is vooral hij die de sfeer van dit album bepaalt met zijn swingend of tintelend pianospel.

Ook de andere muzikanten in dit sextet hebben de beat en blues in hun vingers en esprit, zoals drummer Janosch Koniec en bassist King Louie alsof zij enkele seizoenen in New Orleans overwinterd hebben. Harmonicaspeler Ol’Lee Harper, - gedreven in ‘Great Big Kid’ - en gitarist Jumping Jay van de Excello’s hebben hun eigen stimulerende inbreng. Zanger Bad Luke met zijn jazzy stemtimbre leunt aan bij de jaren vijftig jazzzangers. Weliswaar is hij geen Van Morrison, maar toch laat hij zijn eigen lichtinval op het mooie ‘Moondance’ schijnen. Ook de slowblues ‘Cryin’ For My Baby’ vertolkt hij met veel gevoel.

Afgaande op deze acht songs in deze demo heeft deze band niet alleen potentieel, maar heeft deze vandaag reeds alles in huis om als publiekslokker en Live band een verwend festivalpubliek in te palmen. Rekening houdende met alle geconvergeerde invloeden en gecumuleerde ervaringen in het muziekcircuit plus de klasse van elk bandlid afzonderlijk zou dit wel eens de grote verrassing kunnen worden op het Rhythm & Blues Festival At the Attic in Herent en op Pjeireblues in Vilvoorde. Een ding hoop ik dan: dat de band zeker het zwoele ‘Boogie With The Boogie Man’ in hun setlist zal opnemen, want deze fascinerende song combineert gezamenlijk ritme en drive met sfeervolle moerassige voodoo.

Marcie

RHYTHM & BLUES AT THE ATTIC - za. 03.11.12 - ZAAL DEN OUDEN TIJD, HERENT
PJEIREBLUES - za. 08.12.12 - RUITERIJCOMPLEX DOMEIN 3 FONTEINEN, VILVOORDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Artiest info
   
 

video