STRAWDOGS - BUBBLEGUM HEARTACHE

De Halse formatie Strawdogs werkt gestaag aan hun carrière. Deze “Bubblegum Heartache” is inmiddels al hun vierde album. Het werd opgenomen in de Luna Barn Studio van Luc Crabbe in Ternat en telt tien zelfgepende nummers waarvan negen van de hand van frontman Hans Van Campenhout en eentje die Hans samen met de uitstekende gitarist Gert Taveirne schreef.

Hans is een uitstekende Feel Good songwriter en dito toetsenist. Radiovriendelijke popsongs is het resultaat dat we te horen krijgen met uitzondering van het fantastische “Shotgun Blues” een, zoals de titel al laat vermoeden, een rauwere, snelle bluessong die voor ons tegelijk het hoogtepunt van de plaat is. De andere nummers zijn eerder als relaxed te omschrijven, eenvoudig in de zin van sober.

Aftrapper van dienst is het wat Beatlesachtig aandoende “Lost In Technicolor Dreams” dat muzikaal prima in mekaar steekt. Diezelfde invloed menen we te ontwaren in “Get Up Baby From The Floor” en daar is helemaal niets mis mee, integendeel. Live plegen ze ook wel eens een nummer van de Fab Four te brengen en meestal tot algemene bewondering van het aanwezige publiek.En daar zijn we zo naadloos beland bij één van onze bedenkingen. Op podium gaat het er allemal niet zo braafjes aan toe als op deze plaat. Ze komen ruwer en gevarieerder uit de hoek dan wat we hier te horen krijgen. Soms lijken de nummers wel een blauwdruk.

Geef ons maar wat meer variatie, zoals het aangehaalde bluesnummer en ook wel “Plastic Crown” met dat uitstekende pianospel van Hans en prima tweestemmige zangpartijen. Een positieve uitschieter is ook wel “Same Beginnings, Different Endings” , een track die ten overvloede aantoont wat we bedoelen. Gestaag wat meer volume in dat nummer en lekker opbouwend. Luc Crabbe heeft uitstekend productiewerk verricht en Strawdogs heeft zéér zeker talent. Wij herhalen dat we graag wat live sfeer op de volgende plaat zouden horen en wat meer variatie in de songs. Onderhoudend is onze slotconclusie, wij houden ze in het oog.

Luc Meert

Artiest info
Website  
 

Label: Pulp Records

video