CHARLIE PHILLIPS – WHAT IT IS

“All Roads Lead To Home” uit 2007 en “Just Love!” uit 2009 waren de twee vorige albums van de professioneel als yogaleraar actieve Charlie Phillips uit het Amerikaanse Philadelphia. Naast het beoefenen van deze gevechtssport houdt hij zich dus ook actief bezig met het componeren en opnemen van eigen liedjes.

Zo ook nu weer met de twaalf nieuwe tracks die een plaats kregen op zijn derde cd “What It Is.” die eind vorig jaar in ‘The Barn’, een opnamestudio in Philadelphia werd ingeblikt met Charlie Phillips en Derek Chafin – een andere singer-songwriter uit Philadelphia - als producers.

Belangrijk voor zijn songs is het feit dat ze telkens vertrekken vanuit een goede melodie en dat ze voldoende ruim georkestreerd worden. Zo komt het dat piano, orgel, accordeon, violen, cello en akoestische en elektrische gitaren, bas en drums in zowat elk nummer aanbod komen.

Bij de beste songs op “What It Is.” klasseren wij de rockende opener “Grace Of God” die ons qua ritme en gitaarwerk aan iets van ‘Dire Straits’ doet denken, countryballad “Little Things”, het aan een riff uit John Mellencamp’s “Jack & Diane” refererende “So Bad”, cajun rocker “New Day”, de knap gearrangeerde piano- en celloballad “Still Wind” en de afsluitende, akoestisch gebrachte titeltrack “What It Is”.

Dit is geen plaat die als vanzelfsprekend blijft beklijven, deels omdat er toch wat te weinig variatie in de nummers terug te horen is. Maar het is anderzijds wel een ‘labour of love’ van een zingende yogaleraar met eigen yogastudio waar we liever geen slagen van krijgen omwille van een minder positieve kritiek. Vandaar dus …

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Bill Wence Promotions