YANNICK NOAH – HOMMAGE

Midden jaren ’80 was Yannick Noah de razend populaire Franse nummer één in het tenniscircuit en stond het rastakapsel van deze zoon van een voetballende Kameroense vader en een basketball spelende Franse moeder als zijn belangrijkste fysische kenmerk geboekstaafd.

Bijna 30 jaar later is Yannick Noah een gevierde popster in Frankrijk en in het Franstalige contingent. Twee jaar geleden was zijn op rock- en popmuziek geënte album “Frontières” onderwerp van een cd-recensie door ondergetekende en mocht het uitstekende album zo’n 600.000 keer over de toonbank gaan.

Anno 2012 verrast hij vriend en vijand met een uitstekende tribute-plaat “Hommage” met allemaal eigen interpretaties van een serie nummers van de Jamaïcaanse reggaesuperster Bob Marley. Yannick Noah selecteerde elf liedjes uit diens repertoire en hij koos daarbij voor enkele tophits naast een paar minder bekende songs van deze in 1981 veel te vroeg aan kanker overleden rastaman.

De grote hits zijn “Redemption Song” (zie video), “Could You Be Loved”, “Jammin’”, “War”, “Buffalo Soldier” en “I Shot The Sheriff”, maar de grootste toegevoegde waarde die Yannick Noah gaf aan dit album komt uit de hoek van de minder gekende songs zoals openingstrack “Burnin’ And Lootin’”, “Easy Skanking”, “Crazy Baldhead”, het vredeslied “Africa Unite” en slotnummer “Natural Mystic”.

Het is met een zeer hoge mate van respect en nederigheid dat de nu 52-jarige Yannick Noah deze klassiekers van zijn grootste muzikale idool heeft herbewerkt. Qua instrumentatie werd hij op alle nummers bijgestaan door de 29 jaar jonge multi-instrumentalist en songschrijver Siméo uit Lyon.

Deze talentrijke kerel stond ook in voor de productie van “Hommage”, een album dat zeker opnieuw hoge ogen zal gooien in Frankrijk en misschien Yannick Noah ook een forum zal bezorgen in de omringende landen. Als Jack Johnson internationaal kan doorbreken, dan zou deze relaxerende muziek van Yannick Noah zeker ook wat meer airplay mogen krijgen op onze Benelux-radiostations.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Sony Music

video