TONY BENNETT – VIVA DUETS

Op 7 juli 2012 stond de nu 86-jarige Amerikaanse crooner Tony Bennett in Antwerpen op het podium van de ‘Koningin Elisabethzaal’ om er zijn album “Duets II” te komen voorstellen aan het Belgische en Nederlandse publiek. Die cd was de opvolger van “Duets: An American Classic” dat hij in 2007 ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag had uitgebracht.

Dat hij nog altijd niet is uitgezongen in duetten moge blijken uit de release van zijn derde duetalbum “Viva Duets”. Ook voor deze plaat selecteerde Tony Bennett vijftien klassiekers uit de wereld van de de populaire muziek en de jazzmuziek, nummers die hij met telkens een andere artiest in duetvorm brengt. De meeste zangers en zangeressen die met Tony Bennett in duet treden voor deze plaat komen trouwens uit de wereld van de Latijns-Amerikaanse dansmuziek en ook de taal waarin gezongen wordt wisselt regelmatig af tussen Spaans en Engels.

Bij de bekendste duo-vocalisten vinden we de namen terug van Christina Aguilera in “Steppin’ Out With My Baby”, Gloria Estefan in “Who Can I Turn To (When Nobody Sees Me)” (zie ook bijgaande video), Miguel Bosé in Duke Ellington’s liedje “Don’t Get Around Much Anymore”, Juan Luis Guerra in “Just In Time” en Marc Anthony in “For Once In My Life”.

Ook enkele van zijn eigen bekendste songs komen aan bod op dit album, zoals “Rags To Riches” dat hij zingt met Romeo Santos, de Amerikaanse leadzanger van de ‘Bachata’-groep ‘Aventura’ en “Blue Velvet” waarvoor Tony Bennett een duet aangaat met Maria Gadú, een 25-jarige bloedmooie Braziliaanse zangeres en songschrijfster uit São Paulo.

Mensen als Thalia (“The Way You Look Tonight”), Chayenne (“The Best Is Yet To Come”), Franco De Vita (“The Good Life”), “Ricardo Arjona (“I Wanna Be Around”), Vicentico, de frontman van ‘Los Fabulosos Cadillacs’ (Hank Williams’ klassieker “Cold Cold Heart”) en Vicenté Fernández, de Mexicaanse koning van de ‘ranchera’-muziek en vader van Alejandro Fernández (“Return To Me”) krijgen hier aan de zijde van Tony Bennett een forum aangeboden voor internationale bekendheid.

De in 1926 als Anthony Dominick Benedetto in New York City geboren Tony Bennett blijkt op zijn huidige hoge leeftijd nog steeds over een grote stemvastheid te beschikken en hij lijkt met deze serie duetalbums zijn tweede jeugd wel te herbeleven. Net als voor de overige twee “Duets”-platen tekende Phil Ramone nu ook weer voor de productie en er is bij de audio-cd ook nu weer een dvd gevoegd waarop u gefilmde opnamesessies van een tiental liedjes uit dit album kunt bekijken.

Omdat Frank Sinatra en de andere ‘Rat Pack’-leden Dean Martin en Sammy Davis Jr. al sinds geruime tijd niet meer in leven zijn, kunnen de vele fans van de traditionele croonermuziek hun gading zeker nog vinden in deze tijdloze muziek van Tony Bennett en zijn vele muzikale latino-vrienden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Sony Music

video