MARJORIE CARDWELL – IN ANOTHER WORLD

Na DC Cardwell is het nu de beurt aan zijn echtgenote Marjorie Cardwell om haar nieuwste plaat “In Another World” hier aan ons te komen voorstellen. DC speelt de meeste instrumenten zelf in, maar ook Marjorie speelt op akoestische gitaar en ukelele en hun zoon Samuel neemt enkele instrumenten voor zijn rekening. Joel is een andere zoon van het echtpaar die op het slotnummer “Next Year In No Man’s Land” een leuke gitaarsolo uit de mouwen mag schudden.

Van de elf liedjes op “In Another World” schreef Marjorie er tien en haar man David (aka DC) tekende voor het nummer “Birthday Present” dat trouwens ook op zijn eigen nieuwe plaat “Some Hope” te horen is. Net als haar man bivakkeert Marjorie voor haar liedjes meestal ergens in de nabijheid van de sound van de jaren ‘60 en ’70. Ze brengt melodieuze popsongs waarbij ze met haar zachte en warme stem voor aangename vocale prestaties zorgt.

Bij het betere werk klasseren wij openingslied “Hole In My Head”, de knappe door ukelelespel begeleide ballad “Not On Your Own”, het erg mooie “In My Eyes” (zie video), het poppy liedje “Killing Me Loudly” en “I’m Lying Again”. De meest opvallende track is de Franstalige song “Dans Un Autre Monde” die Marjorie met enkel een akoestische gitaar als begeleidingsinstrument brengt.

Marjorie Cardwell, die vroeger als journaliste bij een Noord-Ierse krant werkte, heeft een turbulente periode achter de rug nadat er begin dit jaar een hersentumor bij haar werd vastgesteld. In “Hole In My Head” verwijst ze naar deze vreselijke ziekte. Dit heeft haar niet weerhouden om de opnamen voor deze plaat tot een goed einde te brengen.

In het liefdevolle gezelschap van haar muzikale familie herstelt ze momenteel in hun gezellige huis in Melbourne. Wij wensen haar daarbij alle sterkte en geluk toe en we hopen binnen afzienbare tijd een even zo goede opvolger voor deze knappe plaat “In Another World” te mogen verwelkomen.

(valsam)
“Recovering well from a brain tumor operation, Marjorie Cardwell went in her husband’s recording studio to make her album ‘In Another World’. The record contains ten own penned songs which all are based on a positive spirit and attitude towards events that sadly happen to all kinds of people. These songs will provide hope and consent to all those that fight against pain and diseases and look forward to a better future.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Mad Car Records
Info: Hemifran

video