AJ DOWNING – GOOD DAY

Het spelen met woorden is de favoriete bezigheid van de Amerikaanse singer-songwriter AJ Downing die sinds enkele jaren zijn vaste stek heeft gevonden in Nashville, Tennessee. Voor de tien tracks op zijn nieuwste album “Good Day” heeft hij opnieuwe zijn uiterste best gedaan om de songs inhoudelijk betekenisvol te maken.

Bij de opnamen voor die plaat kreeg hij in de studio hulp van een keurlijstje van instrumentalisten waarbij wij vooral de namen herkenden van lap steel en pedal steelgitarist Kim Deschamps en van accordeonist Pete Weiss die meespeelt op het afsluitende cajunnummer “Aimless Sea”. Ook zijn vrouwtje Carrie zorgt voor harmony vocals bij twee songs op dit album.

Dat AJ Downing ook respect en eer wil betonen aan zijn muzikale voorbeelden moge blijken uit de song “Willie (Had We Never Been High)” waarin hij Willie Nelson in de schijnwerpers probeert te plaatsen (zie video).

De country- en Americanasongs op “Good Day” zijn stuk voor stuk knappe nummers die getuigenis uitstralen van AJ Downing’s capaciteiten als songschrijver. Het is zijn derde full-cd sinds hij in 2008 debuteerde met “River Of Life” dat twee jaar later werd opgevolgd door “Way Back Home” dat op veel bijval kon rekenen bij de fans van het Americana-muziekgenre.

Naast de sterke titeltrack “Good Day” kunnen wij zeker ook de rockende tracks “My Wagon Just Won’t Roll” en “What You Lookin For” en banjosong “Forty Below” bij u aanbevelen, naast de wat tragere en melancholische ballad “Lonesome Town”.

Tot slot krijgt u ook van ons nog een goede dag toegewenst en kunt u deze onderhoudende plaat misschien aanschaffen om net als VTM uw dag te kleuren.

(valsam)
“With his third release ‘Good Day’ and its ten self penned songs, American singer-songwriter AJ Downing brings some sunshine and joy in your daily living. These catchy and lyrically quite interesting Americana songs are making you feel happy and let you have a great time.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Charkansas Records

Info: Hemifran

video