JIMMY ROBINSON – GUITARWORKS

Dat de orkaan Katrina die door New Orleans raasde een grote invloed heeft gehad op de carrière van gitarist Jimmy Robinson is misschien wel een understatement. Hij moest namelijk met hebben en houden uit New Orleans verhuizen naar Memphis, Tennessee waar hij liefdevol door de lokale muziekgemeenschap met open armen werd opgevangen.

Van daaruit kon hij in alle rust aan zijn loopbaan werken en zijn eigen composities verfijnen tot de songs die nu op zijn eerste album “Guitarworks“ terecht zijn gekomen. Twaalf eigen nummers en drie covers van “Little Wing“ van Jimi Hendrix, “Hurt“ van Trent Reznor en “Eight Miles High“ van ‘The Byrds‘ haalden dit album dat zeer mature liedjes laat horen die Jimmy Robinson zingt terwijl hij zich op zijn zes- en twaalfsnarige gitaren begeleidt.

Dat hij een virtuoos gitarist is kunt u zelf bekijken op het op bijgaande video live geregistreerde, instrumentale gitaarnummer “Nu Slap“ waarmee “Guitarworks“ wordt afgesloten. Maar dit slot wordt voorafgegaan door heel wat leuke songs zoals opener “Can’t Stop Drinking“, de ballads “Everything Must Go“, “You And Me“ en “River Of Tears“ en enkele gitaarinstrumentaaltjes zoals “Lynne Louise“, “Colin Brown“ of het jazzy “Frantic“ en het op 12 snaren gespeelde “12 String #2“.

Dit is vooral een album vol afwisseling geworden met aandacht voor zowel zangprestatie als gitaarwerk. Als zanger horen we in zijn werk elementen terug van iemand als Chris De Burgh en in de instrumentale gitaarnummers demonstreert hij zijn sublieme beheersing van dit snareninstrument.

Jimmy Robinson is dan ook geen heel nieuwe naam in de muziekwereld want eind jaren ’60 was hij actief als gitarist bij de psychedelische rockgroep “Ejaculation“ en midden jaren ’70 richtte hij de progressieve rockformatie “Woodenhead“ op. Dat hij zich nu als soloartiest helemaal op de akoestische gitaren heeft toegelegd kunnen we enkel maar toejuichen, want met “Guitarworks“ levert hij een uitstekende prestatie af. Hij heeft zijn huis in New Orleans intussen heropgebouwd , hij woont er nu ook weer en vanzelfsprekend staat hij er ook opnieuw regelmatig op een podium om zijn nummers voor een levend publiek te brengen.

(valsam)
“When you can play 6 and 12 strings acoustic guitars like Jimmy Robinson can do, it is evident that these instruments dominate his latest record “Guitarworks”. In a mix of instrumental and vocal performances, he is delivering an excellent record that graps your interest from the beginning and thereafter won’t release it anymore.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video