THE 24TH STREET WAILERS – DIRTY LITTLE YOUNG’UNS

Het doet mij altijd goed als er een bandje, bestaande uit twintigers, opduikt die de blues weer oppikken. In dit geval heb ik het over 'The 24th Street Wailers', een band afkomstig uit Toronto (Canada). De band bestaat uit Lindsay Beaver/drums en zang, Emily Burgess/gitaar, Mike Archer/bas en Jonathan Wong/saxofoon. In augustus 2011 wonnen zij reeds een belangrijke prijs op het 'Festblues internationaal' in Montreal dat hun een optreden opleverde in Frankrijk op het 'Blues Sur Seine Festival' en in februari van dit jaar behoorden ze tot de kwartfinalisten van de 'International Blues Challenge' in Memphis. Momenteel toert de band door Amerika en Canada waarbij negenentwintig steden worden aangedaan. Inmiddels is er ook al een opvolger,'Unshakable, van deze cd verschenen die lovende recensies ontvangt. Een goede staat van dienst dus in een redelijk korte termijn.

Alle dertien nummers op de cd zijn door de bandleden zelf geschreven en zijn in slechts zestien uur opgenomen.
Vanaf het eerste nummer 'Dirty Littke Young’uns' valt het geweldige krachtige stemgeluid van zangeres Lindsay Beaver op, wat een intensiteit! Knap dat je zo kan zingen en tegelijk bij de les moet blijven om je ritme te behouden op de drums. Gitariste Emily Burgess en saxofonist Jonathan Wong laten ook van zich horen met uitstekend afwisselend solowerk gedurende de gehele cd. Op het orgel en afwisselend op de piano, iets wat natuurlijk altijd lekker is binnen de blues, speelt gastmuzikant Lance Anderson mee. Twee nummers, 'Dear Brother' en 'Before You Were Gone', op de cd zijn opgedragen aan Jesse ( 26 jaar), de in 2010 overleden broer van bassist Mike Archer, wat natuurlijk een mooi eerbetoon is.

Eigenlijk heb ik geen slechte nummers aangetroffen. Dit is echt een band met een mooie toekomst voor zich. Tja, en wat valt er verder nog te zeggen als je debuut cd al zo goed is? Het zou misschien nog beter kunnen worden wanneer Lindsay zich geheel op de zang werpt en de band een drummer aanneemt en wanneer zij Lance Anderson tot vast bandlid benoemen! Ik zeg: "snel aanschaffen deze cd"!

Ruud Monde

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby