IAN HUNTER & THE RANT BAND – WHEN I’M PRESIDENT

Begin 2012 trok de Engelse singer-songwriter en voormalige ‘Mott The Hoople’-frontman Ian Hunter (zijn echte naam is Ian Hunter Patterson) voor een paar dagen een New Yorkse opnamestudio in om er elf nieuwe composities op te gaan nemen die nu op zijn recentste album “When I’m President” worden uitgebracht.

In amper vijf jaar wist hij met ‘Mott The Hoople’ van 1969 tot 1974 samen met gitarist Mick Ronson de ene hit na de andere te scoren en elke geheide muziekliefhebber zal zeker de door hun toenmalige fan David Bowie geschreven monsterhit “All The Young Dudes” uit 1972 in het geheugen hebben zitten.

Nadat de bandleden van zijn groep er de brui aan gaven, koos Ian Hunter meteen resoluut voor een solocarrière waarin hij de rock’n’roll-muziek altijd trouw is gebleven. Bij live shows geeft deze 73-jarige artiest zich nog steeds helemaal en speelt hij ook nog altijd voor uitverkochte concertzalen.

Het album “When I’m President” is de opvolger van de drie jaar geleden uitgebrachte plaat “Man Overboard” en is zijn 20e officiële studioplaat als soloartiest. De sociaal geëngageerde titeltrack van dit album kunt u op bijgaande video zien en beluisteren. Daarnaast willen we u de introspectieve ballad “Fatally Flawed”, rocksong “Wild Bunch”, het ritmische “Black Tears”, het romantisch opgevatte “Just The Way You Look Tonight” en de heerlijke slotballad “Life” warm aanbevelen.

Zijn begeleidingsgroep ‘The Rant Band’, bestaande uit muzikale veteranen als gitaristen James Mastro en Mark Bosch, pianist Andy Burton, drummer Steve Holley en bassist Paul Page, is als vanouds in zeer goede doen. Daarenboven noteren we een opgemerkt gastoptreden van Jesse Hunter Patterson - de zoon van Ian Hunter - als backing vocalist in de drie rocksongs “Comfortable (Flyin’ Scotsman)”, “What For” en “Wild Bunch” en als leadzanger naast zijn vader in het in duet gebrachte “I Don’t Know What You Want”.

Gezien zijn toch al behoorlijk gevorderde leeftijd is het misschien wel de hoogste tijd geworden om deze door een intens leven in de muziekbusiness getekende muzikant eens de kans te geven om al zijn ervaringen en ideeën om te laten zetten in daden. Dus laat hem maar eens proberen om onze wereld te verbeteren: Ian Hunter For President!

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Proper Records
Distr.: Rough Trade

video