TRAPPER SCHOEPP & THE SHADES – RUN, ENGINE, RUN

Trapper Schoepp is de amper 22-jarige frontman, zanger en songschrijver van de uit het Amerikaanse Milwaukee, Wisconsin afkomstige groep ‘Trapper Schoepp & The Shades’, vier jonge kerels die gekozen hebben om zich toe te leggen op het brengen van rock-, folk- en countryliedjes.

Op hun derde album “Run, Engine, Run” gaat deze band verder op het elan van hun twee vorige platen “A Change In The Weather” uit 2007 waar ze mee debuteerden en de twee jaar later verschenen opvolger “Lived And Moved”. Ook hier horen we twaalf complexloze deuntjes van jonge muzikanten die er vooral genoegen in willen scheppen om live op een podium tekeer te kunnen gaan.

Als eerste single uit dit nieuwe album werd geopteerd voor de zachtjes swingende song “Tracks”. Wij tippen op de folky countryballad en titeltrack “Run, Engine, Run” (zie video) als één van de beste tracks uit deze plaat.

Maar er zijn nog wel wat andere nummers die hitpotentieel hebben zoals de album openende countrysong “So Long”, de met pedal steel- en vioolklanken aangevulde countryrocker “Cold Deck” en het perfect meezingbare en poppy nummer “I-94”.

Tanner Schoepp - broer van - speelt op basgitaar en verzorgt harmony vocals, Graham Hunt is de leadgitarist en achter de drums neemt Jon Phillip plaats. Zij zorgen voor een mooi verzorgde instrumentale begeleiding van Trapper Schoepp terwijl hij zijn liedjes zingt, zoals het verhalende “Ally” of de liefdesverklaring in het catchy countrydeuntje “To Have You Around”, waarin we heel even aan Jeff Tweedy van ‘Wilco’ moeten denken.

Wat deze jonge kerels op hun derde plaat brengen is niet wereldschokkend te noemen, maar anderzijds zijn het wel heel vlot in het gehoor liggende liedjes die aan het einde van de plaat al snel uitnodigen tot een herbeluistering. En meer hoeft dat bij een goede plaat volgens ons niet te zijn.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Side One Dummy Records
Distr.: Suburban

Info: Music Shock

video