CORB LUND – CABIN FEVER

Corb Lund is een singer-songwriter uit Edmonton, de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Hij debuteerde in 1995 met het album “Modern Pain” en bracht nadien nog vijf andere albums op de markt met als laatste wapenfeit de cd “Losin’ Lately Gambler” uit 2009.

De muziek die hij samen met zijn vaste begeleidingsgroep ‘The Hurtin’ Albertans’ (bassist Kurt Ciesla, drummer Brady Valgardson en multi-instrumentalist Grant Siemens) brengt kan best als country bestempeld worden en de songteksten gaan vaak over het leven van de cowboys en de ranchers.

Als vijfvoudig winnaar van de ‘Roots Artist Of The Year’-award van de Canadese ‘Country Music Association’ kan je wel stellen dat Corb Lund één van de muzikale toppers is in Canada. De recente release van zijn nieuwe plaat “Cabin Fever” wordt in zijn thuisland dan ook steeds als een speciale gebeurtenis verwelkomd.

Muzikaal distantieert Corb Lund zich toch vrij duidelijk van de typische countrymuziek die in het Amerikaanse Nashville wordt geproduceerd. Nochtans is dit zijn tweede release op het ‘New West Records’-platenlabel van Amerikaanse sterren als Steve Earle, Dwight Yoakam en Kris Kristofferson.

Corb Lund besteed erg veel aandacht aan zijn vaak ellenlange en soms gecompliceerde songteksten waarin hij telkens weer een apart verhaal probeert te vertellen. Onze favoriete tracks op “Cabin Fever” zijn het heerlijke liedje “September”, het rockende en grappige “Mein Deutsches Motorrad” (over zijn blitse BMW-motor), de ballad “(You Ain’t A Cowboy) If You Ain’t Been Bucked Off” en het met een jodelende Corb Lund beginnende, ironische “Priceless Antique Pistol Shoots Startled Owner”.

Verder toont Corb Lund zijn grote vakmanschap als songschrijver en vooral als sterke zanger in de bluesrocker “Dig Gravedigger Dig” (denk hierbij aan ‘Seasick Steve’) en in de trieste ballad “One Left In The Chamber” die gaat over zijn onlangs misgelopen liefdesrelatie.

Als rancher van de vierde generatie weet hij als geen één dat het leven op de boerderij geen romantische bedoening is maar veeleer wordt gekenmerkt door het harde en realistische leven van elke dag. “Cabin Fever” is in elk geval opnieuw een zeer knappe plaat van deze van groot muzikaal talent voorziene Canadese cowboy.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: New West Records
Distr.: Rough Trade

video