ALANIS MORISSETTE – HAVOC AND BRIGHT LIGHTS

Het probleem bij een nieuwe plaat van de Canadees-Amerikaanse singer-songwriter en actrice Alanis Morissette is dat je al voor de beluistering ervan eerst moet accepteren dat zij nooit nog een plaat als “Jagged Little Pill” uit 1995 zal maken in haar muzikale loopbaan. Eens dat je daar overheen bent, kan je met een open geest naar haar nieuw werk luisteren en concluderen dat zij ook nu nog in staat is om heel knappe popsongs te schrijven.

Mocht je je afvragen hoe haar laatste, achtste studioplaat “Havoc And Bright Lights” klinkt, dan moeten we daar eerlijkheidshalve op antwoorden dat ze klinkt zoals elke vorige plaat van Alanis Morissette. Zijn de veertien songs op deze cd wel OK? Ja, zeker weten. Er valt echt niets te horen dat minderwaardig is aan eerder werk en ook nu weer zullen er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid enkele grote radiohits uit dit album geselecteerd kunnen worden.

Op de bijgaande video “Guardian” kunt u al meteen kennismaken met de eerste rockende hitsingle die uit dit nieuwe album werd getrokken. De zangeres die zomaar 7 Grammy Awards op haar palmares heeft staan en tot op heden meer dan 60 miljoen platen heeft verkocht van haar 7 vorige studioalbums, heeft vier jaar na de laatste cd “Flavors Of Entanglement” absoluut een professioneel sterke nieuwe plaat afgeleverd.

We willen even over de tracklijst van deze nieuwe plaat gaan om u onze selectie van favoriete songs te kunnen meegeven: single “Guardian”, het catchy “Woman Down”, rocksongs “Numb” en “Receive” naast de zachtere ballads “’Til You”, “Empathy”, “Havoc”, “Will You Be My Girlfriend?” en het wat jazzy, etherische slotnummer “Magical Child”, een song die over haar eigen op kerstdag 2010 geboren zoontje Ever gaat.

Bovendien wil Alanis Morissette haar fans nog eens extra vertroetelen door de release van deze cd te laten vergezellen van een uitstekende live cd die in concertzaal ‘Zitadelle Spandau’ van de Duitse hoofdstad Berlijn werd opgenomen en mooie versies van de grootste hits uit de 22-jarige carrière van deze 38-jarige zangeres bevat.

Voorbeelden daarvan zijn “Ironic”, “You Oughta Know”, “Hands Clean”, “Uninvited” en “Hand In My Pocket”. Daarnaast opent dit live album met de song “I Remain” die ze twee jaar geleden schreef voor de soundtrack van de film ‘Prince Of Persia: The Sands Of Time’. Een minpuntje is dat haar grote succesnummers “Thank You” en “That I Would Be Good” echter jammerlijk ontbreken in dit overzicht, maar dat zal wel voor een toekomstige “Best Of”-plaat voorbehouden blijven.

Fans van deze zowel in rocksongs krachtig als in ballads emotioneel erg sterk zingende mezzosopraan moeten deze nieuwe plaat “Havoc And Bright Lights” van Alanis Morissette dan ook met open armen in ontvangst nemen en dan gewoon mateloos van al haar geleverde werk genieten.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Sony Music

video