COLD CHOCOLATE – THIS OLD WAY

Cold Chocolate is ontsproten aan het brein van Ethan Robbins. Hij had in gedachte de bluegrass sound te vermengen met de backbeat van de funk. Hij ontmoette bassiste (een staande bas) Kristen Lamb. Na een tijdje als duo gewerkt te hebben voegden banjospeler (uit de jazz afkomstig) James Mc Iver en funkie drummer Ariel Bernstein zich bij het duo.

Zo kwam deze uit Boston afkomstige band op de proppen met hun eerste EP. Zanger Ethan heeft een lijzige stem die niet echt sterk is. Maar de sound maakt veel goed. De opener “Wanted” begint met een prettig klinkende banjo die gevolgd wordt door een beat die dit gevoel accentueert. Middenin de song is er een break met banjosolo die het speelse karakter van de muziek onderlijnt. Het tweede nummer “This Old Way” is een song die dezelfde sterke punten heeft: spelplezier, het uptempo aanstekelijke ritme en als troef de samenzang.

Dat ze het ook in een tragere versnelling kunnen bewijst “Tell Tale Heart”. Hierop is de stem van Ethan zeer gelijkend op die van een Joe Iadanza. Ondanks dat deze song een stuk trager is geeft de ritmesectie en de samenzang er een levendig karakter aan. In het nerveuze “Follow Arrows” wordt de strijkstok bovengehaald maar is het weer de banjo en het tegenstrijdige ritme dat de show steelt.

Afsluiter van dit 20 minuten durend plaatje is “The Levee”, een nummer met wisselende ritmes, knappe samenzang dat klinkt alsof je de onderdelen allemaal al eens gehoord hebt maar in deze samenstelling toch boeit.

Een EP heeft meestal tot doel een soort van staalkaart van de band te geven. Ze hopen op die manier aan optredens en eventueel de aandacht van een platenfirma of distributeur te geraken. Mijn bescheiden mening is dat ze dit met deze EP dubbel en dik verdienen.

(Lisael)


Artiest info
Website