BUSKIN & BATTEAU – LOVE REMEMBERED LOVE FORGOT

Folkmuzikanten zanger-pianist en gitarist David Buskin en zanger-violist Robin Batteau kozen voor een muzikaal samenwerkingsverband als ‘Buskin & Batteau’. Onder die naam hebben ze onlangs een nieuwe plaat op de markt gebracht onder de titel “Love Remembered Love Forgot”.

Deze twee niet meer zo piepjonge artiesten (respectievelijk 69 en 64 jaar jong) schreven in het verleden liedjes voor heel wat groten uit de folkmuziek, waaronder Judy Collins, ‘Peter, Paul & Mary’, Johnny Mathis en Tom Rush. Ze speelden ook mee op platenopnamen van o.a. Shawn Colvin, Nanci Griffith en Marc Cohn.

Daarnaast vormden ze eerder al sinds midden jaren ’70 tot 1990 dit duo ‘Baskin & Batteau’ maar ze gingen daarna met behoorlijk wat succes elk hun eigen weg. Nu proberen ze het dus nog een keertje samen op deze twaalf songs tellende plaat, een album dat vooral gekenmerkt wordt door de schaarse instrumentatie die het duo aan hun meestal akoestisch gebrachte liedjes hebben toegevoegd.

Dat beide heren, die dagdagelijks als broodschrijvers van commerciële reclamejingles actief zijn, hier wars van elke interventie uit de harde muziekbusiness vooral hun eigen ding hebben gedaan op “Love Remembered Love Forgot” siert deze twee muzikanten en toont aan dat dit album vooral het resultaat wil reflecteren van hun grote liefde voor het maken van leuke muziek en eigen liedjes.

Eén van de mooiste nummers op deze plaat is het op bijgevoegde video te bewonderen en tekstueel erg knappe liedje “Words That Bring The Tear”. Andere leuke liedjes zijn openingsnummer “In This Light”, het bluesy “Three Shots” en het aan James Taylor herinnerende “Sappho’s Boatman”. Daarnaast houden wij veel van het met zangeres Jonatha Brooke in duet gezongen nummer “I Can’t Make Up Your Mind” en de akoestische pianoballad “All In All” waarmee jammer genoeg een eind komt aan deze professioneel erg mooi opgenomen plaat van ‘Buskin & Batteau’.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

nfo: Trespass Music

video