DAVEY O. – TESTING FOR RUST

‘Rootstime’-collega en recensent (RON) ontfermde zich over de twee vorige albums van Davey O. met de ep “Thirtyninedollarview” uit 2008 en “The Long Way Home” uit 2009. De nieuwste, zesde plaat van deze als David Ostrowski geboren singer-songwriter uit Buffalo, New York heet “Testing For Rust” en is nu op mijn draaitafel belandt voor beluistering en commentaar.

Acht eigen liedjes kregen een plaats op deze nieuwe cd en een in Cleveland, Ohio opgenomen live versie van de song “I Sleep Well When It Rains” krijgen we er gratis als bonustrack bovenop. Davey O. zingt liefdesliedjes en brengt het emotionele aspect steeds opnieuw naar voren in zijn songs. Zijn wat hese, vibrerende stem leent zich dan ook uitstekend voor deze intimistische liedjes.

Een eerste hoogtepunt op dit album is voor ons folkbluessong “No Money Down” en ook het laid back gepresenteerde “Carnival” weet de gevoelige snaar bij de luisteraar gemakkelijk te raken. Het hart van elke toehoorder kan niet anders dan week worden bij het aanhoren van de door Joe Rozler gespeelde accordeonklanken en het doorleefde verhaal in het walsje “The Miner’s Waltz”.

Zijn verhaal over door overstromingen getroffen families die hun woning en hun geliefden hebben verloren in het liedje “High Water Days” kan niemand ongevoelig laten. Ook het emotievolle liedje “I Once Knew” met uitstekend werk op fiddle van Maggie Zindle beklijft en sluit deze plaat op kwalitatief hoogstaande wijze af.

Op de video bij deze recensie kunt u deze artiest gedurende 14 minuten live aan het werk zien en kennis maken met enkele songs uit zijn uitgebreide repertoire. “Testing For Rust” is een perfecte plaat van Davey O. en het zal zeker niet zijn laatste zijn, want verhalen vertellen en songs schrijven zit in zijn bloed en omdat hij dat op zo’n fijne wijze doet mag hij dit wat ons betreft nog heel lang blijven doen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: H3O Records

Info: Trespass Music

video