BABY SCREAM - SECRET PLACE

Hello, my name is Juan, I play guitar and I sing in ‘Baby Scream’, a 70’s power pop Americana oriented band from Argentina, but we are now living in Berlin. We would like to send you a copy of our new record “Secret Place” and ask you to review it for ‘Rootstime’.

Dat was het berichtje dat ik een tijdje geleden in mijn mailbox binnenkreeg van Juan Pablo Mazzola, de stuwende kracht en songschrijver van de vierkoppige Argentijnse formatie ‘Baby Scream’. Zoveel beminnelijkheid in één korte mail van een muzikant afkomstig van de andere kant van deze wereld kan je natuurlijk niet zomaar naast je neerleggen. Dus stuurde Juan mij deze cd toe en volgt hier een recensie van die plaat.

En dat zal een heel positieve bespreking worden van dit tien songs tellende album “Secret Place”, toch al de achtste plaat in het repertoire van ‘Baby Scream’. Want deze band brengt vlot in het gehoor liggende folk- en rockmelodietjes waarvoor inderdaad inspiratie werd gevonden in de sound van de seventies. Nummers die telkens afklokken onder de drie minuten zoals dat in die tijd nog vaak het geval was: kort maar goed.

Een toonaangevende exponent van deze jaren ’70-stijl is de swingende titelsong “Secret Place”, een nummer dat u in bijgevoegde video in een live uitvoering door deze groep op het ‘Pop For Export’-festival in Buenos Aires kunt beluisteren. De heerlijke, door Hammondorgel begeleide ballad “Hit And Run” werd als nieuwe single uit dit album gelanceerd en kan via de moderne elektronische kanalen als iTunes , Spotify of Amazon digitaal van het internet worden gedownload.

Leadgitarist Hernán Pascual, bassist Raúl Marcos en drummer Claudio Salas zorgen voor de perfecte begeleiding van zanger Juan Pablo Mazzola bij de door hem gecomponeerde liedjes. Daarenboven werden er een zestal gastmuzikanten in de opnamestudio uitgenodigd om op één of andere track voor een muzikale of vocale bijdrage te komen zorgen. Juan’s excellente zangkwaliteiten komen het best tot uiting in de rustigere tracks zoals “Hit And Run”, “Going North”, “London Sun”, het akoestische “The Atmosphere” en het wat macabere slotnummer “Eating My Face”.

“Secret Place” is dus al de achtste plaat van ‘Baby Scream’ en de kwaliteit van dit schijfje doet ons eigenlijk verlangen om ook nog kennis te maken met het eerdere werk van deze Argentijnen. Maar als dat niet meer zou kunnen, dan nemen wij voorlopig graag genoegen met de toezegging dat we ook een exemplaar van hun haast zeker volgende negende cd in onze postbus mogen ontvangen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Eternal Sunday

video