BURNS & KRISTY – CARAVAN

Terry Burns en Ron Kristy vonden elkaar voor het eerst op een feestje dat acht jaar geleden plaats vond bij een gemeenschappelijke vriend in Nashville, Tennessee. Zij antwoordde positief op zijn verzoek om samen met hem het zingende duo ‘Burns & Kristy’ te beginnen. Kort daarop volgde Ron Kristy’s tweede verzoek aan Terry Burns om met hem in het huwelijksbootje te stappen en ook op die vraag kreeg hij een positief antwoord.

Sindsdien is het echtpaar een gevestigde waarde in de muziekscène van countryhoofdstad Nashville, ook na hun verhuis naar New York waar ze 7 jaar geleden hun eerste kindje mochten verwelkomen. Toch werd hun langgekoesterde droom om een eigen plaat uit te brengen pas dit jaar werkelijkheid met de twaalf songs tellende cd “Caravan”.

Daarop staan vooral eigen composities, maar toch ook enkele knappe coverversies van songs die ze beiden altijd graag hebben gehoord. Zoals “Peace In My Heart” van countryzangeres Kim Parent uit haar cd “When Love Was Just A Word” uit 2004. Of Julie Miller’s heerlijke song “All My Tears” die ze samen met haar echtgenoot Buddy bracht, maar die ook door Emmylou Harris onvergetelijk werd gemaakt. Daarnaast kunnen we ook genieten van twee bekende nummers met “Love Song” van Lesley Duncan uit haar plaat “Sing Children Sing” uit 1971 en het veel recentere “Standing Like A Tree” van Betsy Rose uit haar cd “In My Two Hands” uit 2011.

Maar de acht nummers die Terry Burns en/of Ron Kristy zelf schreven misstaan helemaal niet tussen al die andere liedjes. Beiden zijn dan ook songschrijvers die in het verleden al heel wat nummers afleverden voor andere countryartiesten en ook muziek schreven voor de soundtrack bij films en televisieseries.

Uit hun eigen composities op deze plaat kiezen wij voor de openingstrack “Blue Paper Boat” over afscheid nemen, de titeltrack en single “Caravan” (zie video), het religieus geïnspireerde “I Hear God In You”, het herinneringen aan een oude geliefde ophalende “Seventeen Again” en de enige echte uptempo song “Runaway Train”.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Info: Trespass Music

video