ANNA AARON – DOGS IN SPIRIT

De 26-jarige Zwitserse zangeres en liedjesschrijfster Anna Aaron (echte naam is Cécile Meyer) uit Basel componeert nummers die overvloeien van emoties, sfeerbeelden gevormd door de kwetsbaarheid, het geweld en de mystiek van de donkere taferelen die ze in haar songs omschrijft.

Met het nieuwe album “Dogs In Spirit” mikt ze op een groter publiek dan bij haar debuutalbum “I Will Dry Your Tears Little Murderer”, een ep-tje van drie jaar geleden. De openingstrack “Elijah’s Chant” heeft al meteen zo’n mysterieuze waas door de repetitieve beats en het zuchten en fluisteren van Anna Aaron.

Dat deze dame ook in staat is om knappe popsongs te schrijven kunt u zelf horen en bekijken op de bijgevoegde video van het ritmische “Sea Monsters”, de eerste door piano gedomineerde single die uit dit album wordt getrokken. Er zit behoorlijk wat variatie in de dertien tracks op deze plaat, maar de constante op alle nummers is toch wel de mooie en sterke stem van Anna Aaron.

Het melodieuze aspect van de songs blijft doorheen alle tracks heel belangrijk maar enkele tracks springen er op kwalitatief vlak toch wat uit. Te vermelden in deze categorie zijn het erg sfeervolle liedje “The Drainout” waarop Erik Truffaz heel mooi meespeelt op trompet, het haast religieuze a capella gezongen “Siren”, het poprocknummer “Queen Of Sound”, pianorocksong “King Of The Dogs”, de prestigieuze en intiem gezongen ballad “Joanna” en het wat meer complexe “Fire Over The Forbidden Mountain”.

Anna Aaron wordt in de vakpers wel eens vergeleken met andere piano spelende zangeressen als PJ Harvey en Tori Amos, maar hoewel we deze vergelijking wel kunnen begrijpen heeft Anna Aaron naar onze mening toch een eerder afwijkende en eigen sound in haar nummers verwerkt. “Dogs In Spirit” lijkt aanvankelijk eerder een wat mysterieuze plaat die volgens ons toch enkele luisterbeurten vereist om de vocale pracht en de intelligentie van de componiste in de songteksten helemaal te ontdekken.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Two Gentlemen

Distr.: Rough Trade

video