CHARLIE ROTH – TARTAN CACTUS HEART

“Tartan Cactus Heart” is de zevende soloplaat van folktroubadour Charlie Roth, een verteller van verhalen over de dagelijkse dingen des levens, maar ook over zijn reiservaringen. Op deze nieuwe plaat neemt hij de luisteraar mee op zijn rondreis doorheen de Texaanse stadjes, zingt hij over zijn leven in de uitgestrekte prairie van Texas, maar verhaalt hij ook over de Schotse Highlands waar hij zich bij zijn meerdere Europese trips altijd goed thuis heeft gevoeld.

Zijn belangrijkste gave is dat zijn beschrijvingen in de songteksten haarfijn gedetailleerd zijn en de luisteraar meteen het gevoel geven dat hij zich zelf in de omschreven omgeving heeft geïntegreerd. Charlie Roth begeleidt zichzelf op akoestische gitaar als hij zijn songs brengt en zijn rustgevende baritonstem zorgt daarbij voor een aangename luistersfeer.

Op de bijgaande video van het liedje “Home To Me” kunt u zelf getuige zijn van ’s mans zangkwaliteiten. De twaalf liedjes op “Tartan Cactus Heart” zijn allemaal van dergelijke kwaliteit en stijl; luisterliedjes in een folkkleedje gestoken bekoren de muziekliefhebber.

Als uitschieters vermelden we de traditional “Wild Mountain Thyme”, “Home To Me”, de samen met Pamela McNeill gezongen countryballad “Lonely Bar”, het walsje “In My Eyes” en het traditioneel Ierse coverliedje “Uley Mill Song” van Jack Hardy.

De fiddle van Darin Essery, de pedal steel van Kurt Rodman en de knappe harmony vocals van Melissa Greener die met Charlie Roth meezingt in het mooie nummer “Christmas (at the Fallen Angel Lounge)” maken dit liedje tot één van de mooiste songs op “Tartan Cactus Heart”.

Dat deze troubadour niets meer te leren heeft over songschrijven staat buiten kijf en er zullen met grote waarschijnlijkheid in de toekomst dus ook nog wel een achtste en negende plaat van Charlie Roth op de markt komen.

(valsam)

Artiest info
Website  
Info: Rob Ellen (The Medicine Show)
 

CD Baby

video