GUITAR NOT SO SLIM – BAILOUT

Het uit Spanje afkomstige quartet 'Guitar Not So Slim' bracht in 2010 hun debuut cd 'Gas Money' uit en nu is er de opvolger 'Bailout'. De band speelt in Spanje inmiddels al op de grotere festivals, maar is in de rest van de wereld, dus ook bij mij, nog onbekend. Op dit moment beschikt de band nog niet over een eigen website, waardoor er helaas verder niet veel informatie beschikbaar is.

De cd opent sterk met het uptempo gespeelde titelnummer 'Bailout'. Naast de vier vaste krachten, Tru Nahumko - gitaar en zang/ Jose Luis – mondharmonica/ Moi Martin – contra bas en zang/ Lalo Gonzalez – drums, is er een prominente rol weggelegd voor gastmuzikant Jim McKaba op de piano. 'Adarveing' is een bijna instrumentaal nummer waarin gitarist Tru Nahumko, mondharmonicaspeler Jose Luis en Jim McKaba (dit keer op orgel) elkaar prima afwisselen in de solostukken. 'Never Be Younger' klinkt wat druk, maar is zeker geen slecht nummer. Ook op dit nummer is er een gastmuzikant, namelijk Robert van der Laarse, die met zijn saxofoon een prima bijdrage levert. Dat de band naast de blues ook andere stijlen beheerst is te horen in 'Is That You', een naar popmuziek neigend nummer waarin ik de zang niet erg sterk vind. Het meer stevige werk is te horen in 'I Wanna', ook weer erg druk gespeeld met een zware drum als ondergrond. 'They’re Doing Fine' is een lekkere shuffle met mooi samenzang en wederom prachtig pianospel van Jim McKaba. Het leukste nummer op de cd is 'You Call It Lazy' met een niet alledaags ritme en prima afwisselingen van stemmen. Het slot 'La Pequena Nur' is een funky instrumentaal nummer met prima gitaar en mondharmonicawerk.

'Guitar Not So Slim' levert een prima cd af met hier en daar wat drukke nummers, maar zeker een band die ik graag eens live zou willen horen!

Ruud Monde

Artiest info
   
 

Label: Gaztelupeko Hotsak

video